Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FOTO Două nave rusești de luptă, distruse de armata ucraineană în Marea Neagră

Armata ucraineană a distrus azi-dimineață două nave de patrulare ale armatei ruse. Anunțul a fost făcut de către șefului Statului major al armatei ucrainene, Valeri Zalujni, care a publicat și înregistrări video.

Armata rusă nu a recunoscut, deocamdată, aceste pierderi. Cele două nave se aflau în apropiere de Insula Șerpilor, lângă granița maritimă a României, și au fost bombardate cu ajutorul dronelor de producție turcească Bayraktar. Pe 13 aprilie armata ucraineană a distrus și nava amiral a armatei ruse - crucișatorul "Moscva".

Și atunci Kremlinul nu a recunoscut că mândria flotei Mării Negre a fost atacată de armata ucraineană. Potrivt rușilor, nava a fost distrusă de un incendiu la bord, care ar fi provocat detonarea muniției.

Ucraina a închis oficial cele patru porturi maritime capturate de Rusia

Ucraina a închis, în mod oficial, cele patru porturi de la Marea Neagră şi Marea Azov care au fost capturate de forţele ruseşti, a anunţat luni Ministerul ucrainean al Agriculturii, transmite Agerpres.

Porturile Mariupol, Berdiansk şi Skadovsk de la Marea Azov precum şi portul Herson de la Marea Neagră sunt închise „până la restabilirea controlului", a informat Ministerul ucrainean al Agriculturii într-un comunicat de presă.

„Adoptarea acestei măsuri a fost decisă ca urmare a imposibilităţii deservirii navelor şi pasagerilor, a livrării mărfii, a activităţilor de transport şi altor activităţi economice conexe, precum şi a imposibilităţii asigurării unui nivel adecvat de siguranţă a navigaţiei", se precizează în comunicat.

Toate porturile maritime ale Ucrainei şi-au suspendat activitatea la finele lunii februarie, ca urmare a invaziei ruseşti. Armata rusă a capturat unele din porturile maritime ale Ucrainei şi a instituit o blocată asupra altora.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE