Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașinile retro, admirate la Romexpo, în cadrul Salonului Auto București

Publicat de:

Pasionații de automobile pot admira diverse mărci, din toate generațiile, la Salonul Auto București, deschis până duminca viitoare, 16 octombrie. Pe lângă mașinile de ultimă generație, cele de epocă stârnesc și ele o mare admirație. 23 de autotursime fabricate în Germania între anii ‘60 și ‘90 sunt expuse la Salonul Auto. 

O călătorie în timp

Ediția de anul acesta a Salonului Auto București invită publicul la o călătorie în timp. 23 de mașini de epocă stau mândre la intarea în Romexpo.

„Expoziția Nemtoaiceiele orașului este dedicata patrimoniului tehnic fabricat în fosta Republică Federală Germană și fosta Republică Democrată Germană”, a spus Radu Mihail Georgescu, vicepreședinte Retro Mobil Club.

O plimbare printre Volkswagen-urile, BMW-urile și Mercedes-urile de altădată devine definitorie pentru a înțelege evoluția industriei automobilelor. Și  Porsche vine din vremuri îndepărtate și, asemeni Trabantului, în mare parte se regăsește în forma sa inițială. 

„Ce înseamnă să te plimbi cu o astfel de mașină prin București? Este plăcerea maximă supremă. Cu cotul ușor ieșit pe geam, 50 km pe oră, lumea te admiră, admiră mașina. E cea mai frumoasă senzație”, a spus Andrei Fluieraru, proprietarul unei mașini de epocă Porsche. 

Multe dintre aceste mașini au fost văzute doar în filme sau la televizor. Pentru copii, ele sunt fermecătoare. Unicitatea culorilor, modul atent de restaurare și grija proprietarilor de a păstra cât mai multe elemente orginiale ale mașinilor sunt lucruri vizibile și admirate de cei ajunși la expoziție.

Un bilet de intrare la Salonul Auto București costă 50 de lei. Porțile expoziției sunt deschise până pe 16 octombrie. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE