Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premiere la Salonul Auto București, modele abia lansate și de colecție

Mașinile electrice sunt vedetele acestei perioade, inclusiv în România. Una din cinci mașini vândute acum este electrică. De aceea, nu puteau lipsi de la Salonul Auto București. O echipă Euronews a fost la expoziția de mașini unde a descoperit că viitorul a început deja în automobilism.

Pasionații de mașini pot admira la Romexpo unele dintre cele mai noi modele auto, indiferent de motorizare, aduse în premieră în România. Pe o suprafață de peste 25.000 de metri pătrați sunt expuse mașini din toate categoriile, dar cele care stârnesc cel mai mare interes sunt mașinile electrice. Acestea pornesc de la prețuri de sub 10.000 de euro, pentru modelele foarte mici și mai puțin sofisticate, dar ajung și la prețuri de peste 100.000 de euro, cum este cazul celui mai performant model expus la SAB.

Andrei Nourescu, jurnalist Euronews: Mașinile electrice sunt trendul momentului și evoluează încontinuu, își micșorează timpul de încărcare și își măresc autonomia bateriei. Aici, de exemplu avem noul model EQE, care are cea mai inovativă tehnologie, un bord ca o naveta spațială, dar și performanțe de excepție, cu 350 de cai și peste 600 de kilometri autonomie. Și prețul este pe măsură, 128.000 de euro.

Mașinile electrice nu atrag doar prin performanțele lor, cât și mai ales prin designul futurist. Dar sunt și mașini considerate mult mai atractive, din punct de vedere estetic, cum ar fi modelele clasice, fabricate în urmă cu 40-50 de ani.

Mergând la extreme, probabil cele mai spectaculoase sunt mașinile super sport, precum modelele Lamborghini Aventador sau McLaren, dar, pe de altă parte și exemplarele de epocă precum Buick sau Chrysler.

Salonul Auto este deschis până pe 16 octombrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE