Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Salonul auto exclusivist Prive a revenit la Palatul Blenheim

Salonul auto exclusivist Prive a revenit în acest an la Palatul Blenheim de lângă Oxford, Marea Britanie. Show-ul auto este locul ideal pentru pasionații de mașini de lux, produse în ediții limitate, sau de mașini de epocă.

Automobile nou apărute pe piață

Pe lângă bijuteriile pe patru roți clasice, în cadrul salonului sunt lansate și multe automobile noi. Este și cazul companiei slovace Engler, care a adus o mașină destul de neobișnuită, prezentată aici în premieră mondială.

Engler Desat este un amestec de automobil și motocicletă. Și deși dezvoltă o viteză destul de mare, conducătorii nu trebuie să poarte cască, deoarece vehiculul este clasificat tehnic drept automobil.

Viktor Engler, fondatorul companiei Engler: „Este vehiculul care nu are niciun concurent global. Este atât de unic încât trebuie să creăm propria categorie pentru acest automobil. Îl numim super quad. Acesta este super quad-ul Engler Desat.”

Hypercar, cu motor cu hidrogen

Compania britanică Viritech a venit la salon cu un concept de hypercar cu motor alimentat cu hidrogen. Producătorul încearcă astfel să demonstreze potențialul acestui tip de motor în condițiile în care industria se îndreaptă tot mai mult spre motoarele electrice. Compania va produce doar 25 de astfel de automobile.

Timothy Lyons, fondatorul companiei Viritech: „Majoritatea hypercar-urilor din lume se îndreaptă acum către tehnologia bateriilor. Cele mai multe dintre noile hypercar-uri sunt cu baterii electrice și problema este că acestea sunt incredibil de grele. Apricale este total diferit în ceea ce privește aceste dinamici. Mașina va cântări mai puțin de o mie de kilograme.”

Construită pentru a stabili un record mondial

Casa Hennessey a adus la salon un Venom F5 cu un motor de peste 1800 de cai putere. Mașina a fost construită cu scopul de a stabili un record mondial de viteză.

Hennessey va scoate pe piață doar 30 de astfel de boliduri, fiecare la un preț de 3 milioane de dolari americani.

În cadrul salonului este organizat și concursul de eleganță, la care s-au înscris 75 de mașini clasice, produse în perioada 1903-2005. La categoria mașinilor sport din perioada interbelică învingător a ieșit un Aston Martin din anul 1932.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE