Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Ludovic Orban: ”Nu se rupe nicio coaliție. Fac un joc prin care să-i păcălească pe oameni”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat că ipoteza ruperii coaliției PSD-PNL este ”un spectacol regizat care distrage atenția opiniei publice de la evaluarea critică a proastei guvernări”. Fostul premier a explicat că acest scenariu este ”o minciună care a fost răspândită în mod intenționat de liderii PNL, cu un singur motiv: să arate pisica PSD-ului”.

De asemenea, Orban l-a criticat în termeni duri pe președintele Klaus Iohannis pe care l-a acuzat că este ”cel care conduce PNL prin marionetele care îl ascultă orbește” și că a trădat electoratul liberal deoarece în campania electorală a promis că ”niciodată nu vom face vreo înțelegere cu PSD și apoi în mod ticălos să aduci pe ușa din dos PSD-ul la putere”.

Invitat în emisiunea ”Vocile care contează” de la Euronews România, Ludovic Orban a vorbit despre comasarea alegerilor și posibilitatea ruperii coaliției de guvernare.

Nu cred că se va rupe coaliția. Cred că în mare parte este un spectacol regizat care distrage atenția opiniei publice de la evaluarea critică a proastei guvernări.

La televizor discutăm dacă se rupe sau nu, se fac sau nu alegeri comasate. Toată lumea e preocupată, în loc să discutăm despre catastrofa economică pe care o generează acest Guvern”, a declarat fostul premier Ludovic Orban, la Euronews România.

Ludovic Orban: ”Avem cel mai mare preț la energie și industria este la pământ”

”În loc să discutăm că România a fost pe locul doi ca mărime a inflației în 2023, la nivelul Uniunii Europene, după Cehia. Avem aproape cea mai mare inflație din Europa.

Avem cel mai mare preț la energie și industria este la pământ. Producția industrială este într-o scădere de doi ani de zile, din ce în ce mai mulți investitori vor să plece, din ce în ce mai mulți investitori nu iau decizia să investească.

În loc să discutăm că investițiile străine s-au prăbușit literalmente, cu cinci miliarde jumătate în 2023 față de 2022”, a mai spus fostul președinte PNL.

Orban: ”Fermierii români sunt în prag de faliment, ca și transportatorii”

”În loc să discutăm că fermierii români sunt în prag de faliment, ca și transportatorii, două domenii vitale pentru economia românească, în special din cauza măsurilor aberante luate de Guvern

Ba introduc, ba scot facilitățile fiscale pentru agricultură. Au crescut taxe, impozite și contribuții exact în zone care îi afectează negativ.

În loc să discutăm lucrurile astea, discutăm dacă se face sau nu comasare. Cum să faci comasare?”, a mai precizat liderul Forței Dreptei, la Euronews România.

Fost premier: Nu se rupe nicio coaliție. PSD și PNL se simt bine la putere

”Nu se rupe nicio coaliție. Se simt bine la putere. Joacă rolul. Ei sunt și la putere și în opoziție. Fac un joc prin care să-i păcălească pe oameni că de fapt există dispute, să abată atenția de la analiza critică a guvernării extrem de proaste.

Să ne uităm la creșterea economică - de la 6,1% cât a fost în 2021, când s-a format Guvernul în noiembrie 2021, creșterea economică a scăzut la 1%”, a mai spus Orban.

Orban, despre oferta PNL pentru a intra la guvernare. ”Nu m-a căutat nimeni. Este o minciună”

Cât despre posibila ofertă făcută de liberali pentru ca partidul Forța Dreptei să intre la guvernare, în cazul ruperii coaliției cu PSD, Ludovic Orban a explicat că ”este o minciună care a fost răspândită în mod intenționat de liderii PNL, cu un singur motiv: să arate pisica PSD-ului”.

”Toată ziua de ieri am răspuns la telefon jurnaliștilor care mi-au pus întrebarea dacă au existat discuții între conducerea PNL și subsemnatul sau alianța Dreapta Unită

Nu m-a căutat nimeni. Este o minciună care a fost răspândită în mod intenționat de liderii PNL, cu un singur motiv: să arate pisica PSD-ului în negocierile pe care le poartă, să le arate că pot materializa o altă înțelegere politică care să mențină PNL în poziția de guvernare”, a mai spus fostul lider al PNL.

Orban critică dur PNL: Nu mă folosești ca bau-bau ca să obții niște avantaje politice sau electorale în negocierile cu PSD

Ei (liberalii, n.red) nu au de gând să o rupă cu PSD-ul. Dimpotrivă! Stau bine mersi cu PSD-ul. De altfel, conducerea actuală a PNL se simte mai bine cu PSD decât cu liberalii autentici care sunt alături de mine sau cu alte formațiuni politice din zona de centru-dreapta.

Folosesc această dezinformare, această minciună răspândită cu intenție (...) Au dat-o special ca să arate pisica PSD-ului”, a mai menționat Ludovic Orban.

”Nu mă folosești ca bau-bau ca să obții niște avantaje politice sau electorale în negocierile cu PSD”, a adăugat el.

De altfel, Ludovic Orban a explicat că a trimis o scrisoare foștilor colegi din PNL, pe care i-a acuzat că au trădat electoratul liberal, alături de președintele Klaus Iohannis.

”Nu poți să îți trădezi electoratul, să faci coaliție de guvernare cu dușmanul tău. În campanie să spui: votați PNL, scăpați de PSD. Jos ciuma roșie!

Niciodată nu vom face vreo înțelegere cu PSD și apoi în mod ticălos să aduci pe ușa din dos PSD-ul la putere”, a menționat Orban.

Orban îl acuză pe Iohannis c-ar conduce PNL prin marionete

De asemenea, fostul premier a punctat că Guvernul de coaliție PSD-PNL a creat 12 noi agenții și că a angajat ”aproape 50.000 de oameni în plus în administrația centrală și locală”

”Iohannis, cel care conduce PNL prin marionetele care îl ascultă orbește. Unii chiar încearcă să ghicească prin telepatie intențiile, ca să pice pe eventualele intenții ale lui.

Credeți că Ciucă, dacă îi spune ceva Iohannis, nu execută? Execută, că asta a făcut toată viața lui. Primește ordine de la superior. Iohannis este superiorul lui Ciucă, pentru că Iohannis e președintele României, comandantul suprem al Armatei, deci e superiorul lui Ciucă”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre aducerea PSD la putere, Orban a spus că ”nici vorbă” despre așa ceva și că a fost analizată formarea unei coaliții ”de centru dreapta.

”De unde să știu că îi trece prin cap să reevalueze PSD-ul și să readucă PSD-ul la putere? El tot mandatul anterior a dat în PSD din toate pozițiile”, a concluzionat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE