Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mugur Isărescu, întrebat dacă mai vrea un mandat la șefia BNR: „Trebuie să mă uit și la buletin. Nu mai sunt tânăr, am fost odată”

Mugur Isărescu a fost întrebat, joi, dacă ia în considerare un nou mandat la șefia Băncii Naţionale a României (BNR). El a răspuns, printre altele, că trebuie să se uite și la buletin, pentru că „nu mai este tânăr”. Guvernatorul BNR are 74 de ani.

Mugur Isărescu, întrebat dacă mai vrea un mandat la șefia BNR

Pe scurt, Parlamentul hotărăşte cine va fi viitorul guvernator al Băncii Naţionale a României, a spus Isărescu.

„Parlamentul hotărăşte, partidele politice, aşa cum spune legea. Noi trebuie să ne facem aici datoria până în ultimul moment şi să dăm consiliului următor o situaţie stăpânită... Nu, nu poate (să fie forţat - n. r.) şi nu poate să forţeze pe nimeni, într-adevăr, dar aşa cum s-a întâmplat până acum au loc discuţii responsabile şi serioase între cei care sunt propuşi, cei care sunt şi aşa mai departe. Dar am vrut să vă spun că nu depinde de noi”.

„Până când nu ne cheamă Parlamentul, nu ne apucăm să comentăm. Ne ţinem de treabă”, a spus Mugur Isărescu, la conferinţa de prezentare a Raportului asupra inflaţiei.

Dincolo de asta, stă și dorința sa proprie, totuși.

„Nu pot să vă spun dorinţele mele personale, că mă ruşinez. Adică... din când în când trebuie să mă uit la buletin. Deci, a apărut clar această problemă, nu? Nu, tânăr nu mai sunt. Am fost odată, dar sunt totuşi mulţi ani de atunci”, a mai adăugat el, potrivit Agerpres.

Născut în Drăgăşani, județul Vâlcea, absolvent al Facultăţii de Comerţ Exterior - A.S.E. Bucureşti, Isărescu va împlini în august 75 de ani. Este, din septembrie 1990, preşedinte al Consiliului de administraţie şi Guvernatorul Băncii Naţionale a României, potrivit bnr.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE