Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump spune că declarațiile lui Putin despre el "sunt un compliment"

Într-un interviu acordat la Kremlin, Vladimir Putin a fost întrebat pe cine ar prefera să câștige președinția SUA, dintre Joe Biden și Donald Trump. Iar liderul rus a spus că i-ar plăcea să câștige actualul președinte, Joe Biden, pentru că "este mai experimentat și mai previzibil".

Donald Trump: "Președintele Putin mi-a făcut un compliment"

La o zi distanță, Donald Trump a fost întrebat ce părere are despre declarația liderului rus.

"Președintele Putin mi-a făcut un compliment imens. El a spus doar că ar prefera să fie Joe Biden președinte, decât Trump. Acesta este un compliment. Mulți au spus: 'frate, e prea rău!'. Nu, este un lucru bun", a spus Donald Trump, în timpul unui miting de campanie din Carolina de Nord.

Trump a precizat, din nou, că războiul din Ucraina se va încheia "foarte repede", dacă el va deveni președinte. În caz contrar, dacă va ieși Biden președinte, Trump a spus că actualul șef al statului "va oferi Rusiei totul, inclusiv Ucraina drept cadou".

Acest moment vine după ce Donald Trump a spus, recent, că el nu ar mai susține Ucraina dacă ar deveni președinte și chiar că va retrage SUA din NATO. Ba mai mult, el ar încuraja Rusia să atace un membru NATO.

Declarația lui Trump a contrastat puternic cu angajamentul lui Biden "de a apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, în caz de atac."

Ulterior, la o zi distanță, Trump și-a nuanțat cuvintele și a spus că el, de fapt, "a întărit NATO. Când le-am spus celor 20 de ţări că nu-şi achită contribuţia pe care ar trebui să o plătească şi că dacă nu fac acest lucru, nu vor beneficia de protecţia armatei SUA, au început să vină banii".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE