Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

”Eras Tour” al lui Taylor Swift, primul turneu cu încasări de peste un miliard de dolari

Eras Tour al lui Taylor Swift este primul turneu care a depășit pragul de un miliard de dolari, potrivit clasamentului de sfârșit de an 2023 realizat de Pollstar.

Prima care a depășit pragul de un miliard de dolari

Nu numai că turneul de referință Eras Tour al lui Swift a fost numărul 1 atât la nivel mondial, cât și în America de Nord, dar a adus și încasări de 1,04 miliarde de dolari, cu 4,35 milioane de bilete vândute în cele 60 de date ale turneului, a constatat publicația specializată în concerte, relatează Associated Press.

Datele Pollstar sunt extrase din rapoarte de box office, estimări ale capacității locațiilor, date istorice Pollstar privind vânzările de bilete în locații și alte cercetări nedefinite, colectate în perioada 17 noiembrie 2022 - 15 noiembrie 2023.

Reprezentanții publicației nu au clarificat imediat dacă au ajustat datele privind turneele anterioare pentru a se potrivi cu inflația din 2023 în a o numi pe Swift prima care a depășit pragul de un miliard de dolari.

De asemenea, Pollstar a constatat că Swift a adus aproximativ 200 de milioane de dolari din vânzările de obiecte personalizate, iar adaptarea filmului ei de succes al turneului, "Taylor Swift: The Eras Tour", ar fi obținut vânzări de aproximativ 250 de milioane de dolari, ceea ce îl face să fie filmul de concert cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Taylor Swift, desemnată Persoana Anului

Potrivit estimărilor lor, Pollstar prezice un 2024 mare și pentru Swift. Revista preconizează că "Eras Tour" va atinge din nou 1 miliard de dolari în perioada de eligibilitate, ceea ce înseamnă că Swift va aduce probabil peste 2 miliarde de dolari pe durata turneului.

La nivel mondial, turneul lui Swift a fost urmat de Beyoncé pe locul al doilea, Bruce Springsteen & The E Street Band pe locul al treilea, Coldplay pe locul al patrulea, Harry Styles pe locul al cincilea și Morgan Wallen, Ed Sheeran, Pink, The Weeknd și Drake.

În America de Nord, a existat un top 10 similar: Swift, urmată de Beyoncé, Morgan Wallen, Drake, P!nk, Bruce Springsteen & The E Street Band, Ed Sheeran, George Strait, Karol G și RBD.

Dincolo de Swift, 2023 a fost un an de referință pentru vânzările de concerte: la nivel mondial, primele 100 de turnee ale anului au înregistrat un salt de 46% față de anul trecut, aducând 9,17 miliarde de dolari, față de 6,28 miliarde de dolari în 2022.

În America de Nord, această cifră a sărit de la 4,77 miliarde de dolari anul trecut la 6,63 miliarde de dolari.

La începutul acestei săptămâni, Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista Time. Luna trecută, Apple Music a numit-o artista anului; Spotify a dezvăluit că a fost artistul cu cele mai multe stream-uri din 2023 la nivel global, adunând peste 26,1 miliarde de stream-uri de la 1 ianuarie și depășind recordul de trei ani al lui Bad Bunny.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE