Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taylor Swift aleasă personalitatea anului 2023 de revista Time: „Mă simt mai împlinită decât am fost vreodată”

Revista Time a numit-o pe cântăreața pop americană Taylor Swift personalitatea anului 2023. 

Artista a fost aleasă dintre multe alte personalități marcante, inclusiv creatorul ChatGPT Sam Altman și regele Charles al III-lea al Marii Britanii. 

„O mare parte din realizările ei în 2023 sunt incomensurabile (…). Taylor Swift nu face altceva decât să dea o valoare visurilor, sentimentelor și experiențelor oamenilor, în special femeilor care s-au simțit, poate, subestimate”, a transmis redactorul-șef al Time Sam Jacobs.

Întâmplarea care i-a rămas în memorie

Compozitoarea avea 17 ani atunci când i s-a ivit o ocazie unică: să cânte în deschiderea turneului superstarului de muzică country Kenny Chesney. Câteva săptămâni mai târziu, adolescenta și-a surprins mama plângând. Femeia i-a spus, cu părere de rău, că turneul lui Chesney a fost sponsorizat de o companie producătoare de alcool, iar artista încă nu avea vârsta legală să se alăture. 

„Am fost devastată”, și-a amintit ea. 

În cele din urmă, artistul s-a revanșat față de cea care avea să devină una dintre cele mai iubite cântărețe din lume. La petrecerea de 18 ani, Taylor Swift a primit un plic neașteptat, pe care l-a deschis și a găsit în interior o felicitare: „Îmi pare rău că nu ai mai putut veni în turneu, dar să știi că nu te-am uitat”. Pe lângă cuvintele de încurajare, tânăra a găsit și un cec: „Nu văzusem niciodată atât de mulți bani. Am putut să-mi plătesc echipa și costurile turneelor”, a povestit artista. 

Efectul Taylor

A avut parte de multe suișuri și coborâșuri în ultimii 20 de ani, a mai precizat în interviul pentru Time. Ca vedetă pop, poate face oricând show pe scenă, la fel cum obișnuia Elvis Presley sau Michael Jackson să ridice publicul în picioare și să primească numeroase aplauze. 

Ca compozitoare, a fost comparată cu Bob Dylan, Paul McCartney și Joni Mitchell. Ca femeie de afaceri, și-a construit un imperiu care valorează, după unele estimări, peste un miliard de dolari. Carismatică și talentată, analiștii vorbesc deja despre efectul Taylor. Prin urmare, orașele, stadioanele și străzile au fost redenumite după starul pop. Atunci când ajunge într-un loc nou pentru a face show, se întâmplă un boom economic, din simplul fapt că hotelurile și restaurantele primesc valuri de clienți. 

Anul 2023 este perioada în care artista și-a perfecționat abilitatea, nu doar de a cânta, ci și de a fi un bun povestitor pentru fanii ei. Lumea cântă, dansează, se bucură sau plânge atunci când Taylor Swift urcă pe scena celor mai cunoscute stadioane din lume. 

„Mă simt mai împlinită decât am fost vreodată și liberă din punct de vedere creativ”, a continuat ea. 

Eras Tour, de departe cel mai profitabil din istoria Americii

Când biletele sale s-au pus în vânzare anul trecut, Ticketmaster s-a prăbușit, epuizându-se două milioane de bilete încă din prima zi. 

Pentru artistă, Eras Tour a fost cel mai greu de până acum. Fiecare spectacol are peste 180 de minute, conține peste 40 de cântece de pe cel puțin nouă albume, plus 16 schimburi de ținute. 

Deși sunt multe de spus despre muzică, costume și producție, impactul turneului Eras se reflectă în mod clar în cifre: un profit brut estimat la 2,2 miliarde de dolari numai din vânzările de bilete din America de Nord.

Zelenski, personalitatea anului 2022

În 2022, președintele din Ucraina Volodimir Zelenski a fost onorat de către publicația Time pentru că „i-a îndemnat pe semeni să se unească pentru a-și apăra libertatea, arătând lumii cât de fragilă este democrația, în plin război împotriva Rusiei”. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE