Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron: Nu puteam accepta ideea că lupta împotriva terorismului ar însemna distrugerea în totalitate în Gaza

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat, miercuri, Israelul că lupta împotriva terorismului nu înseamnă ”distrugere totală” în Fâșia Gaza. Liderul de la Élysée a reiterat apelul său pentru ”o încetare a focului din motive umanitare”, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”Săptămânile trecute, nu puteam accepta ideea că lupta eficientă împotriva terorismului ar însemna distrugerea în totalitate în Gaza sau atacarea fără discernământ a populaţiei civile şi provocarea de victime civile", a declarat Emmanuel Macron, la postul France 5, potrivit sursei citate.

Emmanuel Macron: ”Recunoaştem dreptul Israelului de a se proteja în lupta împotriva terorismului”

"De aceea, deşi recunoaştem dreptul Israelului de a se proteja în lupta împotriva terorismului, cerem protecţia acestor persoane şi un armistiţiu care să conducă la o încetare a focului din motive umanitare”, a precizat președintele Franței.

De asemenea, Emmanuel Macron le-a cerut oficialilor israelieni să ”înceteze acest răspuns pentru că nu este potrivit, pentru că toate vieţile sunt egale şi le apărăm”.

Președintele francez a amintit că Parisul pledează în favoarea unui ”răspuns coerent” şi ”echitabil” și a recunoscut că această poziționare ”nu mulţumeşte niciuna dintre părţi”.

”Cred că corespunde istoriei noastre diplomatice”, precum şi valorilor noastre (şi) intereselor noastre", a menţionat preşedintele francez, potrivit sursei citate.

Hamas susține că 20.000 de oameni au murit în

Israelul a declarat război grupării Hamas, ca represalii în urma atacului lansat la 7 octombrie de mişcarea islamistă pe teritoriul său, când au murit 1.140 de persoane, majoritatea civili, arată bilanțul făcut public de autoritățile israeliene.

De cealaltă parte, Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de gruparea Hamas, a precizat că 20.000 de oameni au decedat de la declanșarea ofensivei israeliene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE