Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Drama unei românce cu ambii copii în Armata Israelului care luptă cu Hamas. ”Toți copiii noștri sunt pe linia de front”

Mirela Schartz, o româncă stabilită în Ierusalim, a vorbit la Euronews România despre cum trec prin război românii din Israel, în condițiile în care conflictul cu gruparea Hamas a intrat în a 11-a zi. ”Toți copiii noștri sunt pe linia de front și încearcă să apere cum se poate mai bine Israelul” unde există un sentiment de ”foarte mare frică”.

În direct la Euronews România, Mirela Schartz a fost întrebată prin ce sentimente trece o mamă, în condițiile în care ambii ei copii sunt înrolați în Armata israeliană.

”Am doi copii, unul abia a ieșit din Armată, unul este în Armată. Nu pot vorbi prea mult despre ei, nu vreau să le periclitez locurile în care sunt.

E un sentiment de foarte mare frică. Suntem pur și simplu. Ne dor inimile pentru ceea ce s-a întâmplat la acel festival. Nu există așa ceva. Nu poți să îți închipui ca om normal ca cineva să-ți intre peste copii care doar vor să aibă o petrecere și să îi împuște.

Toți copiii noștri sunt pe linia de front. Încearcă să apere cum se poate mai bine Israelul”, a povestit Mirela Schartz, la Euronews România.

Tensiune în Ierusalim: ”Toate buncărele blocurilor sunt deschise și ești informat când trebuie să te adăpostești”

”În Ierusalim e destul de liniște. În schimb, ieri au fost două bombe. Au fost foarte aproape de cartierul nostru. Lumea este destul de încordată. Nu sunt magazine deschise. Te duci pe fugă, îți faci o aprovizionare mică și te întorci acasă.

Toate buncărele blocurilor sunt deschise și ești informat când trebuie să te adăpostești, dacă ai cum și să fie cât mai rapid. Este o situația foarte încordată”, a mai spus românca.

Mărturia unei românce din Israel, despre secundele inaintea unui atac cu bombă: Ne-am adăpostit fiecare unde s-a putut

Mirela Schartz lucrează ca șofer de autobuz în Ierusalim și a povestit că a fost nevoită să se adăpotească din caua unui atac cu bombă.

”Eram la serviciu, conduc un autobuz. A început alarma. Toată lumea din celelalte mașini a deschis ușile.

Am lăsat călătorii și lumea din mașini să iasă și ne-am adăpostit fiecare unde s-a putut, unde ți se pare că este cel mai bine.

Am stat până s-a oprit alarma. Se spune că 10 trebuie să stai, apoi ne-am continuat viața cu toate că în urechi ai bubuielile”, a menționat ea.

Teamă în Israel după 11 zile de război: Oamenii sunt foarte speriați. Nu se iese mult pe stradă

De asemenea, românca a precizat că școlile și grădinițele din Ierusalim au fost închise, iar pe străzi nu mai sunt turiști, din cauza războiului Israel-Hamas.

”Nu sunt turiști. Oamenii sunt foarte speriați. Nu se iese mult pe stradă. Școlile și grădinițele nu merg.

Te uiți în stânga și în dreapta, Doamne ferește, să nu vină cineva și, cum s-a întâmplat în Franța, să îți taie gâtul”, a menționat ea.

Româncă stabilită în Ierusalim: Tensiunea este foarte mare. Nu poți preîntâmpina nimic

”Nu poți preîntâmpina nimic. Dacă cineva are acest lucru în cap de a face rău altcuiva, nu poți preîntâmpina. Pot fi și bombe în autobuze, ne așteptăm.

Noi ne așteptăm la ce e mai rău. Încercăm să ne uităm să ochii fiecăruia să vedem dacă ai putea preîntâmpina ceva, dar nu cred. Tensiunea este foarte mare”, a mai spus ea.

Româncă din Israel, despre situația civililor din Gaza: Sunt oameni nevinovați

Întrebată ce simte când vede distrugerile în Fâșia Gaza, Mirela Schartz a afirmat că sunt ”oameni nevinovați”, dar și palestinieni care îi adăpostesc pe membrii grupării Hamas și ”nu facilitează terminarea acestei nebunii cât mai repede”

”După mine, nu este bine nici acolo să se întâmple așa ceva. Sunt oameni nevinovați care nu au știut nici măcar ce se va întâmpla ca și aici. Dar sunt și oameni care îi adăpostesc (pe membrii Hamas) și nu facilitează terminarea acestei nebunii cât mai repede”, a concluzionat ea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE