Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, în pregătire pentru Campionatele Mondiale

După ce a trecut peste emoțiile examenului de Bacalaureat, David Popovici a revenit în bazin și se pregătește de cea mai importantă competiție a anului. Campionatele Mondiale de natație de la Fukuoka, Japonia, programate în perioada 23-30 iulie.

Până atunci, înotătorul care deține recordul mondial în proba de 100 de metri liber va reveni în câteva zile în bazinul de la Foro Italico, la Roma, acolo unde acum un an devenea campion european.

David Popovici și-a reluat programul normal de pregătire

După ce a susținut Bacalaureatul la finalul lunii mai, alături de sportivii olimpici, examen pe care l-a trecut cu media finală de 8,65, David Popovici și-a reluat programul normal de pregătire.

David Popovici, campion mondial și european la înot: ”Am prevăzut perioada de antrenamente din timpul Bacalaureatului, dar tot a fost un pic haotic, pentru că nu am mai avut de învățat atât de mult până acum în timp ce aveam și antrenamente. Ne-am descurcat și chiar dacă am pierdut câteva antrenamente, pentru că mai aveam nevoie să repet, nu a fost nimic ce nu a putut fi recuperat.”

Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici: ”Pot să spun că suntem unde ne-am dorit, unde am crezut că o să fim în momentul acesta, chiar și după per asta mai deosebită, cu examenul de Bacalaureat.”

La începutul acestei luni, sportivul de 18 ani a participat la Cupa României, iar acum se pregătește de un concurs la Roma. Va reveni în bazinul de la Foro Italico, acolo unde în august anul trecut devenea campion european în probele de 100 și 200 de metri liber.

Calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris

David Popovici: ”Cred că lumea va încerca să pună presiune pe mine, ține de mine dacă o accept sau nu și ce cred eu despre această presiune. În schimb ce pot controla e presiunea pe care o pun eu pe mine.”

La finalul lunii iulie, David Popovici va participa la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, Japonia. Va lua startul în probele de 100 și 200 de metri liber, adică probele în care deține titlul mondial.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație: ”Avem foarte multe competiții, Festivalul Olimpic al Tineretului European, Campionate Europene de juniori, tineret și seniori chiar la Otopeni în decembrie 2023 și Campionatele Mondiale de la Fukuoka. Anul acesta ne propunem medalii la toate competițiile de obiectiv și vrem să continuăm și în 2024.”

David Popovici este primul sportiv din delegația României care a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor. El a îndeplinit baremul în proba de 100 de metri liber la Campionatele Naționale de la Otopeni, desfășurate în aprilie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE