Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici este campion mondial la 100 de metri liber. Românul a cucerit a doua medalie de aur la Budapesta

David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 100 metri liber de la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta. Românul de 17 ani este, deja, dublu campion mondial. Singurul sportiv care a mai reușit să castige aurul în probele de 100 și 200 m liber la un Campionat Mondial a fost americanul Jim Montgomery, în 1973.

Popovici a plecat de pe culoarul 4 și a întors al doilea la 50 de metri. A sprintat formidabil pe ultimul bazin și a terminat cu 47,58. Pe doi a venit francezul Maxime Grousset, 47,64, iar pe 3, canadianul Joshua Edwards, 47,71.

Declarații la conferința de presă

În cadrul unei conferințe de presă organizată la finalul cursei, David Popovici a spus că, în acest moment, prioritar este să se odihnească și să revină mai puternic.

„Urmează câteva competiții majore pentru mine în aceasta vară, dar prioritar acum e să mă odihnesc și să revin puternic…Îmi place presiunea, entuziasmul, spiritul competiției și atmosfera”, le-a declarat David jurnaliștilor prezenți.

Totodată, antrenorul lui David Popovici a spus că se aștepta ca aceste curse să fie competitive.

„Noi ne-am pregătit niște curse și știam că aceste curse vor fi competitive. Pentru asta ne-am pregătit.”

Primele declarații ale lui Popovici

"Am păstrat o atitudine pozitivă pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de finala de la 200 de metri, atunci când am câștigat cursa nu știam, am vrut să văd cum merge... ", a spus David imediat după ieșirea din bazin.

Apoi, a adăugat în română: "Vă iubesc pe toți, mulțumesc pentru că v-ați uitat"

Românul se calificase în finala probei „regină” a natației cu cel mai bun timp: 47,13 secunde. Cu acest timp, Popovici a doborât în semifinale recordul mondial la juniori.

Pagina oficială de Twitter a Jocurilor Olimpice a postat un mesaj în urma victoriei lui David Popovici.

„Se pare că totul a meritat, David Popovici”, se arată în mesajul postat pe Twitter.

VEZI GALERIA
8 imagini

Primul român campion mondial la înot

Luni, David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 m liber și a devenit primul român campion mondial la natație.

Debutul înotătorului de 17 ani la un Campionat Mondial vine după ce-a participat deja la Jocurile Olimpice, vara trecută. Nu e neapărat un parcurs obișnuit, dar puține lucruri din ascensiunea sa de vara trecută sunt obișnuite.

„E foarte asemănător, atmosfera e asemănătoare”, spune despre cele două experiențe. „Însă e mai bine, pentru că avem spectatori de data asta, spre deosebire de Olimpiadă. Îmi place mult mai mult așa, e altceva”, a mărturisit înotătorul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE