Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, elogiat de una din cele mai importante reviste de natație: „Pregătiți-vă ca recordul mondial la seniori să fie doborât”

Calificat cu cel mai bun timp în finala mondială de 100 metri liber, David Popovici are șanse să doboare recordul mondial la seniori. Este părerea publicată astăzi de una din cele mai importante reviste de natație din lume.

La numai 17 ani, David Popovici este deja campion mondial la proba de 200 metri liber, iar miercuri seară va intra din nou în bazin, în căutarea aurul mondial la proba „regină” a natației, cea de 100 metri liber.

Swimming World Magazine, una din cele mai importante reviste de natație din lume, prefațează finala din această seară, în care românul este mare favorit.

„Pregătiți-vă ca recordul mondial să fie doborât”

„Deja campion la 200 metri liber, românul Popovici este mare favorit la cucerirea medaliei de aur la 100 metri liber. În timp ce campionul în exercițiu, Caeleb Dressel, s-a retras din cauza unor probleme medicale, Popovici a fost genial în semifinalele probei de 100 metri liber, terminând cursa cu 47,13 secunde. Timpul respectiv nu era departe de recordul mondial de 46,91 secunde, deținut de brazilianul Cesar Cielo din 2009”, scrie în articol redactorul-șef al publicației Swimming World Magazine.

Mai mult decât atât, în opinia specialistului, recordul mondial deținut de brazilianul Cesar Cielo este în pericol, având în vedere forma excelentă pe care a arătat-o David Popovici la Campionatul Mondial de Natație la Budapesta.

„Când Popovici a câștigat proba de 200 metri liber, a redus mai mult de o secundă din timpul său din semifinale. Dacă tânărul de 17 ani va avea aceleași resurse pentru finală, pregătiți-vă ca recordul lui Cielo să fie doborât, mai scrie prestigioasa revistă.

Când e finala la 100 metri liber

David Popovici va concura pentru aurul mondial miercuri seară, de la ora 19:22. Cursa va fi televizată în România de TVR 1. Online, finala poate fi urmărită gratuit pe platforma Eurovision Sport: https://aquatics.eurovisionsports.tv/main.

Marea confruntare așteptată de toată lumea între David Popovici și Caeleb Dressel (campionul olimpic și mondial en titre al probei) nu va avea loc. Americanul s-a retras înaintea semifinalei de marți, din cauza unor probleme medicale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE