Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Publicat de: Euronews

David Popovici a plecat de pe culoarul 4, cu cel mai bun timp, în finală. A fost al doilea, după primele două bazine, dar a întors primul la 150 de metri și a impus un ritm sufocant până la final.

1:43:21 este timpul românului de 17 ani, care și-a doborât propriul record mondial la juniori, obținut în semifinale. În urma lui, la aproape o secundă și jumătate a terminat coreeanul Sunwoo Huang. Medalia de bronz i-a revenit britanicului Tom Dean.

Comentatorii probei (transmisă online de Federația Internațională de Natație și netelevizată în România) mărturiseau că nu le vine să creadă că s-a pus chiar problema doborârii recordului mondial la seniori. (n.r. după primele două bazine înotate) 1:42:00 a înotat germanul Paul Biedermann, la Mondialul de natație din 2009.

David Popovici este primul înotător român care reușește să ia aurul mondial.

„A fost grozav! M-a împins faptul că știam că oamenii pe care îi iubesc s-au uitat și că cei de acasă au crezut în mine!” a spus românul după ce a ieșit din bazin.

VEZI GALERIA
4 imagini

Imediat după obținerea titlului de campion, sportivul a ținut să le mulțumească tuturor celor care au crezut în el.


Pentru David, urmează calificările la 100 de metri liber. Sportivul va evolua pe 21 iunie, în aceeaşi zi fiind programate semifinalele, iar finala va fi pe 22 iunie.

Robert Glinţă, clasat pe locul 8 

În finala la 100 de metri spate, câștigată de italianul de 21 de ani, Thomas Ceccon, cu record mondial, Robert Glință a terminat pe locul 8.

Glinţă (25 ani), care fusese înregistrat în semifinale cu timpul de 53 sec 00/100, a fost cronometrat în finală în 53 sec 63/100.

Robert Glinţă a cucerit în 2021 titlul european la 100 m spate, cu timpul de 52 sec 88/100.

Seriile şi semifinalele la 50 m spate, probă în care este înscris Robert Glinţă, sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE