Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima lecție de înot a lui David Popovici. Ce își amintește campionul mondial

Campionul mondial la 200 de metri liber, David Popovici, și-a amintit cum s-a simțit la prima sa lecție de înot. Părinții îl aduseseră la bazin încă de la 4 ani, pentru a-i trata scolioza și pentru a-i canaliza, spune el, o parte din energie.

„Părinții mei au decis să mă ducă la piscină, aceeași în care mă antrenez astăzi, pentru a arde o parte din acea energie – sau cel puțin pentru a o canaliza – și, de asemenea, pentru a-mi trata scolioza. Cu apa, a fost dragoste la prima vedere. Punct. Îmi amintesc fiecare moment din prima mea lecție de înot. Îmi amintesc că m-am simțit imediat în locul potrivit - ca un pește”, a povestit David Popovici, în primăvară, pentru revista SwimSwam.

„Sunt slab și am brațe lungi și mâini mari. În apă, trupul meu slăbănog găsise încrederea pe care, pentru cei care sunt ca mine, este greu de găsit la acea vârstă. Din ziua aceea apa nu a fost doar locul în care mă simt bine, ci și fabrica în care îmi pot construi visele, îmi pot hrăni pasiunea”, a adăugat înotătorul.

În copilărie, când nu înota, David urmărea legendele înotului la televizor. „Alergam în sufragerie de îndată ce mă trezeam și puneam la televizor cursele Beijing 2008: Michael Phelps în toată gloria lui. I-am studiat mișcările și tata îngheța imaginea pentru a-mi arăta greșelile pe care le făceam în apă, pentru a-mi explica că între mine și acel monstru au fost "doar" multe ore de antrenament”, își amintește românul.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. El a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE