Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

David Popovici, a patra medalie la Campionatul Național de Înot de la Otopeni

Publicat de: Euronews

David Popovici a câştigat, vineri, a patra medalie de aur la Campionatul Naţional de înot de la Otopeni pentru seniori, tineret şi juniori, el impunându-se în proba de 400 m liber.

Sportivul a obținut a fost timpul 3:51.18. Pe locul doi s-a clasat Vlad Stancu (3:52.45), iar pe trei a terminat Nandor Nagy (4:01.39).

“Vreau ca pe viitor să încerc şi proba de 800 de metri şi de 1.500 de metri. Consider că încă nu e vremea să mă specializez. Eu trebuie să fac baremul pentru JO până în martie 2024, dar nu mă grăbesc. Vom ajunge acolo unde trebuie, când trebuie”, a declarat multiplul campion naţional, la TVR.

07/04/2023 , 21:53

David Popovici, nouă medali de aur la 50 m fluture

David Popovici a câştigat, joi, a treia medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori.

Înotătorul a reușit să câștige proba de 50 metri fluture, stabilind şi un nou record naţional.

"Mi-am dorit să câştig, mă bucur că am reuşit. Din câte ştiu este nou record naţional. Încerc să nu pun presiune pe mine sau să fie redusă. Doresc tuturor sportivilor să reuşească şi să se simtă bine", a declarat Popovici la TVR.

David Popovici a câştigat miercuri şi probele de 50 m liber. şi 100 metri spate.

06/04/2023 , 22:22

David Popovici, primele două medalii de aur la CN de Înot de la Otopeni, la seniori

David Popovici revine în forță și câștigă două medalii de aur la Campionatul National de Înot de la Otopeni.

Popovici a ieșit pe primul loc la primele sale probe la care participă în calitate de senior, la 50 metri liber și 100 metri spate.

Sunt primele titluri pentru el din 2023. Popovici participă la șase probe la această ediție a Campionatelor Naționale.

A înotat sub baremul pentru Jocurile Olimpice, dar a declarat imediat după cursă, la TVR, că experimentează aici, fiind un concurs cu miză nu foarte mare.

David Popovici a fost cel mai rapid și în semifinale, în seriile probei de 50 de metri liber și s-a calificat în finală și în proba de 100 de metri spate.

“Am încercat ceva nou, să înot cu braţele întinse. Nu prea îmi place. Sunt mulţumit. Profit de faptul că nu este un concurs cu miză foarte mare. Da, chiar sunt bucuros”, a declarat Popovici la final, la TVR.

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător al anului 2022

Pentru că a doborât record după record, sportivul român David Popovici a fost desemnat cel mai bun înotător din lume în anul 2022, la masculin. Aprecierea a fost făcută de cunoscutul site de nataţie Swimswam.com.

”În acest an postolimpic, multe figuri noi au apărut în topul înotului masculin. Şapte înotători au doborât recorduri mondial individuale, iar opt au cucerit titluri multiple în probe individuale la Mondialele de înot. Dar niciunul dintre aceşti înotători şi performanţele lor nu au zguduit lumea înotului la fel de mult ca senzaţionalul adolescent David Popovici”, arată publicația specializată în natație, citată de Agerpres.

Pentru „Premiile Swammy”, Swimswam.com a decis câștigătorii preponderent pe baza statisticilor, precum numărul de medalii de aur sau de recorduri mondiale doborâte. În 2022, David Popovici a doborât tot atâtea recorduri mondiale cât ceilalţi şapte şi a câştigat acelaşi număr de medalii în probele individuale în bazin olimpic cât înotători precum Kristof Milak şi Leon Marchand, dar a fost preferat pentru factorul ''wow''.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE