Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO | „Racheta” David Popovici, din bazin în desen animat. Un studio din București l-a transformat pe campion în personaj de animație

Publicat de: Sabina Coman

David Popovici bate record după record și este idolul unei noi generații de sportivi. Este și inspirația unui studio de ilustrații din București, care l-a transformat pe sportiv într-un personaj animat. 

Animația îl prezintă pe dublul campion modial și european la natație transformându-se într-o „rachetă” în bazin, aceasta fiind și porecla pe care Popovici a dobândit-o în urma performanțelor sale de anul acesta.

Mădălin Dragnea, creativ director și fondator al studio-ului de animație „All Mad”, a explicat ce l-a determinat să realizeze o animație cu David Popovici, cum s-a desfășurat întregul proces creativ, dar și ce reacție a avut sportivul atunci când a văzut materialul.

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „David este o inspirație foarte, foarte mare pentru mine și colegii mei și sincer este o inspirație pentru toată lumea. Trăim într-o lume în care avem o mulțime de influenceri sau modele pe care tinerii le iau ca modele și nu știu decât să urle în camera telefonului sau să posteze ce adidași și-au mai cumpărat, ce haine sau în ce vacanțe s-au mai dus. Așadar, aveam nevoie ca de aer de un model ca David Popovici.

Cred că suntem datori ca fiecare dintre noi să îi transmitem mesajul mai departe. Eu pot face animație, voi puteți scrie frumos despre el și nu doar despre el, ci și de oamenii care sunt în spatele lui și au pus umărul foarte mult. Am avut bucuria de a-l cunoaște pe antrenorul lui, Adrian Rădulescu, și este un om extraordinar, cu o foarte mare sete de performanță. Și am avut bucuria să îi cunosc și pe fondatorii clubului de juniori unde a evoluat David Popovici, Cătălin și Iulia Becheru care au făcut sacrificii enorme pentru ca noi astăzi să ne lăudăm cu performanțele acestor copii.”

Cât timp a durat întregul proces creativ

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „Procesul creativ a durat destul de mult, în sensul în care nu am avut o perioadă determinată pe care să lucrăm, am lucrat doar în timpul liber, pe lângă proiectele pe care le avem de făcut pentru clienți. Am început de la Campionatul European de Juniori, nu am apucat să-l terminăm atunci și l-am postat fix înainte de Campionatul European de Seniori, unde David a reușit performanțe incredibile.”

Fenomenul David Popovici a făcut valuri și pe rețelele sociale, acolo unde s-a bucurat de susținerea tuturor. Animația realizată de All Mad a reușit să strângă 1,5 milioane de vizualizări. Chiar și David Popovici s-a bucurat de material și l-a distribuit pe pagina sa de Facebook.

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „Am postat înainte să înceapă competiția și a prins foarte bine. Din ce am reușit noi să adunăm au fost cam 1,5 milioane de vizualizări. Ne-am bucurat foarte tare că și David l-a dat mai departe și inclusiv Federația Internațională de Natație i-a dat share.”

Care sunt pașii realizării unei astfel de animații

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „Primul și cel mai important pas este ideea. La asta poți să stai cu săptămânile sau poți să ai o sclipire de moment. Din momentul în care avem ideea punem pe foaie niște schițe, le spunem hieroglife noi la studio. Ele sunt foarte importante pentru că setează scenariul întregii execuții. După ce punem pe foaie ideea facem un storyboard care arată mai bine, apoi ne apucăm de ilustrat toate cadrele. După ce le-am ilustrat ne apucăm de animat și în cele din urmă punem sunet și muzică.”

Care a fost cea mai grea parte în realizarea animației cu David

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „Nu am avut niciun moment în care am simțit că vreau să renunț. Sunt genul de om care vrea să ducă la capăt ce a început. Cea mai grea parte pot să spun că a fost integrarea elementelor 3D în animație, pentru că suntem la început. Fiind un lucru foarte greu pentru noi, nu am știut de unde să o luăm și unde o să ajungem, dar, în cele din urmă, cu perseverență destul de multă a ieșit destul de bine.”

Ce reacție a avut David Popovici atunci când a privit animația

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „Nu este prima animație pe care o fac pentru el, am mai făcut și la Jocurile Olimpice, când a fost foarte aproape să ia o medalie, a fost foarte aproape și mi-a scris de atunci. Mi-a mulțumit. După care, înainte să postăm noi animația, el a anunțat că nu va mai sta pe Instagram și nu aveam așteptare că o să o vadă. Dar animația ajungând la atât de mulți oameni, a tot fost tag-uit și pe Facebook și i-au arătat și oamenii personal. Știu că mi-a scris și fratele lui pe pagina de Instagram. Am văzut că a distribuit-o pe Facebook și am văzut că s-a distrat pentru că a pus un smiley face, i-a plăcut animația și asta m-a bucurat atât pe mine cât și pe colegii mei.”

David Popovici, erou de benzi desenate

Pornind de la ideea că cei mici au nevoie de modele, de eroi care să nu aibă puteri supranaturale sau care să nu fie prinți sau prințese, ci persoane obișnuite care prin muncă și dedicație să ajungă acolo unde și-au propus David Popovici ar putea deveni personajul principal al unei benzi desenate.

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „Ooo, da! Trebuie să fie următorul Aqua Man. Are șanse foarte mari!”

Pentru că impactul pe care l-a avut animația cu David Popovici a depășit așteptările, Marian Dragnea va pregăti un al doilea episod cu sportivul.

Mădălin Dragnea, director creativ „All Mad”: „Deja lucrăm la o continuare a acestei animații cu David, este o bucată pe care am vrut să o punem în animația inițială, dar nu am mai avut timp să o ducem până la capăt, dar o să facem în curând.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE