Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liderii politici, reacții la performanța lui David Popovici: „O țară întreagă trebuie să-l primească la aeroport”

Președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, precum și alți lideri politici l-au felicitat pe David Popovici, „tânărul minune al României”, în urma victoriei sale. Popovici a câștigat o nouă medalie de aur la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, de această dată la proba de înot de 100 de metri liber.

„O nouă performanţă de excepţie pentru David Popovici, care a câştigat titlul mondial şi la proba de 100 de metri liber. Felicitări, David", a scris președintele Iohannis pe pagina sa de Facebook, citat de Agerpres.

Și șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, l-a felicitat pe David Popovici, pe care l-a catalogat drept „tânărul minune al României”.

„David a scris istorie şi astăzi, la proba de 100 de metri liber! Un nou titlu mondial pentru tânărul minune al României. Felicitări, David Popovici!", a transmis Ciucă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Mă înclin în fața performanțelor lui!” Este reacția ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, după rezultatele obținute de David Popovici la Mondialele de Înot din Budapesta. Ministrul a ținut să-i mulțumească sportivului și, în același timp, elevului român pentru maturitate și determinare.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „În primul rând, doresc să adresez felicitări lui David. este un elev care ne face pe toți să fim mândri de reușita lui. În septembrie eram alături de el, exact în același loc, și am remarcat încă de atunci maturitatea și determinarea unui elev român. Îi mulțumesc, mă înclin în fața performanțelor lui.”

„O ţară întreagă trebuie să-l primească la aeroport”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, l-a felicitat pe tânărul sportiv și a anunțat deja că-l va aștepta la aeroport.

„Bravo, David. Cum se spune, extraordinar. Vă daţi seama cu cine ne luptăm noi şi în ce condiţii. A câştigat două medalii de aur, o ţară întreagă trebuie să-l primească la aeroport. Eu voi fi acolo. Veniţi şi voi alături de noi, campionul nostru a câştigat", a îndemnat ministrul, potrivit Agerpres.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber la Mondiale

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100.

David Popovici reuşise cel mai bun timp atât în serii (47 sec 60/100), cât şi în semifinale, stabilind un nou record mondial de juniori (47 sec 13/100). De remarcat că în semifinale a fost mai rapid decât în finală.

Talentatul sportiv român a scris miercuri o nouă pagină de istorie în înotul românesc, după ce a cucerit medalia de aur şi în proba de 200 m liber, luni seara, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100, un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE