Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Cât costă biletele, de când sunt disponibile și unde ar trebui să vă cazați

Publicat de: Mirabela Vasile

Jocurile Olimpice de vară se vor întoarce în Europa anul viitor pentru prima dată după un deceniu și la Paris pentru prima dată după 100 de ani.

Cu noi sporturi "axate pe tineret", inclusiv skateboardingul, o împărțire egală a sportivilor de sex masculin și feminin și vânzări de bilete online la nivel mondial, Paris 2024 se anunță a fi cea mai incluzivă competiție de până acum, potrivit Euronews Travel.

Plănuiți să vizitați capitala Franței pentru a vă susține țara? Mai sunt 500 de zile până când ceremonia de deschidere va lumina râul Sena - ceea ce înseamnă că este timpul să vă rezervați călătoria.

Cum să obțineți bilete pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Toate biletele pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024 vor fi vândute pe platforma oficială de bilete a evenimentului. Este pentru prima dată când vânzarea biletelor se va face exclusiv online și va fi disponibilă în întreaga lume.

Un total de 10 milioane de bilete vor fi disponibile pentru Jocuri. Vânzarea pachetelor de bilete a început în februarie, pe baza unei extrageri norocoase. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând cu 11 mai, iar înregistrarea online pentru tragerea la sorți va fi deschisă între 15 martie și 20 aprilie. Vânzarea generală a biletelor va fi deschisă la sfârșitul anului 2023.

Un milion de bilete vor avea un preț începând de la 24 de euro și vor fi disponibile pentru toate sporturile olimpice. Aproape jumătate din biletele disponibile pentru publicul larg vor avea un preț de 50 de euro sau mai puțin.

Jocurile din 2024 au anunțat, de asemenea, un partener oficial de ospitalitate numit "On Location". Aceasta este singura altă platformă autorizată să vândă bilete, care includ hoteluri, transport și experiențe exclusive în jurul orașului.

Rețineți că nu există alți vânzători de bilete terți autorizați, așa că asigurați-vă că vă procurați biletele de pe platformele oficiale pentru a evita escrocheriile.

Cum funcționează pachetele de ospitalitate Paris 2024?

Pachetele On Location încep de la mai puțin de 100 de euro și pot fi personalizate în funcție de durata șederii, cazare și activități.

Unele pachete includ experiențe imersive - atât la fața locului, cât și în oraș - care celebrează cultura pariziană. Acestea sunt clasificate în istorie și cultură, gastronomie și vin, modă și stil, Parisul modern, Parisul pentru familii și activități active și de wellness. Așteptați-vă la orice, de la tururi de mâncat macarons, la alergări pe malul râului și până la o zi în cel mai vechi parc de distracții din Paris, Jardin d'Acclimatation.

Unele dintre ele includ, de asemenea, acces la Clubhouse 24, o zonă de divertisment din cadrul emblematicului Palais de Tokyo, la distanță de mers pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Acesta va fi un centru de standuri cu mâncare, muzică live, demonstrații sportive și multe altele.

Biletele achiziționate cu On Location vor veni cu acces la saloane private sau comune sau la o lojă privată.

În unele pachete sunt incluse, de asemenea, tururi personalizate ale Parisului și un city pass pentru atracțiile de top ale capitalei.

Unde să vă cazați la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor avea loc în diferite părți ale orașului, așa că cel mai bun loc de cazare va depinde de evenimentele la care veți participa.

Ceremonia de deschidere va avea loc de-a lungul râului Sena pe 26 iulie 2024. Lansarea Jocurilor Paralimpice la 28 august 2024 se va concentra în jurul părții inferioare a Champs-Élysées și a Place de la Concorde.

Stade de France, cel mai mare stadion din țară, se va transforma în Stadionul Olimpic pentru a găzdui atletismul și rugby-ul. Acesta este situat în Saint-Denis, la nord de Paris. Evenimentele de înot vor avea loc la centrul acvatic din apropiere.

Tirul cu arcul va avea loc la Invalides, scrima la Grand Palais, escalada la Le Bourget, iar probele de echitație și pentatlon în grădinile Palatului Versailles - la aproximativ 20 km sud-vest de centrul orașului. Ciclismul va avea loc la Vélodrome Nationale din Saint-Quentin, la aproximativ 25 km de centrul Parisului.

Place de la Concorde se va transforma într-un loc în aer liber pentru skateboarding, baschet 3x3 și BMXing.

Puțin mai departe de centrul orașului, judo și lupte libere vor avea loc la Champs de Mars Arena din arondismentul 7, cu Turnul Eiffel ca fundal. Handbalul și baschetul vor avea loc pe stadionul Pierre Mauroy din Lille.

Navigația va avea loc la Marsilia, în timp ce surfingul se va desfășura departe, în Polinezia Franceză.

Jocurile Paralimpice se vor desfășura între Paris și Lille.

Majoritatea locurilor au fost selectate în parte pentru accesul ușor la transportul public, ceea ce înseamnă că puteți sta mai departe și să călătoriți în centrul orașului pentru Jocuri dacă aveți un buget limitat.

Ce este nou la Jocurile Olimpice din 2024?

Skateboardingul, cățărarea sportivă, surfingul își vor face debutul la Jocurile Olimpice din 2024.

Paris 2024 va fi, de asemenea, prima ediție a Jocurilor la care va exista o împărțire egală, de 50-50, între bărbați și femei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE