Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locul aflat la 15.000 km de Paris care va găzdui o parte din Jocurile Olimpice din 2024

Următoarele Jocuri Olimpice vor avea loc la Paris în 2024. Cu toate acestea, tocmai s-a anunțat că întrecerile de surfing vor avea loc la 15.716 kilometri distanță de capitala Franței, în satul Teahupo'o de pe insula Tahiti din Polinezia Franceză.

Este vorba de un zbor de aproximativ 20 de ore până la Papeete, capitala insulei. După aceea, vizitatorii trebuie să traverseze zonele rurale ale junglei din Tahiti pentru a ajunge în partea de sud a insulei. Acest sat izolat este considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a prinde un val, relatează Euronew Travel.

De ce găzduiește Polinezia Franceză un eveniment olimpic?

Polinezia Franceză este formată din 121 de insule și atoli. În Tahiti locuiesc cei mai mulți oameni, insula reprezentând aproximativ 70 % din populația totală. Din punct de vedere tehnic, Polinezia Franceză este clasificată ca o colectivitate de peste mări a Franței, ceea ce înseamnă că este la fel ca orice alt departament al Franței, dar are o anumită autonomie, inclusiv un președinte propriu.

Teahupo'o este un sat cu o coastă sălbatică și este practic necunoscut călătorilor din afara comunității de surferi. Cu toate acestea, nu este un loc pentru cei care încearcă acest sport pentru prima dată. Valurile pot atinge înălțimi de peste 10 metri, deși condițiile ideale sunt între trei și patru metri.

Numele Teahupo'o înseamnă „capete tăiate” în limba tahitiană. Deși numele nu are de fapt nicio legătură cu mările sălbatice, acesta a contribuit la consolidarea imaginii sale ca fiind un loc nepotrivit pentru cei slabi de inimă.

Deși localnicii sunt entuziasmați să găzduiască evenimentele, ei speră ca acestea să nu aibă un impact asupra modului în care trăiesc. Una dintre filozofiile lor cheie este aceea de a trăi într-un mod care să lase un impact cât mai mic posibil asupra naturii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE