Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Cele mai ieftine vacanțe. Bulgaria și Turcia sunt în topul destinațiilor accesibile

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Bulgaria a devenit cea mai ieftină destinație de vacanță, chiar dacă s-a scumpit în ultimul an. În schimb, destinațiile tradițional scumpe au devenit puțin mai ieftine. Este concluzia unor rapoarte europene.

Până în această vară, Turcia era considerată cea mai ieftină destinație de vacanță din Europa. Un recent raport de vacanțe în familie publicat de Post Office arată că Bulgaria a devenit din acest an cea mai ieftină destinație, cu stațiunea Sunny Beach având cele mai mici prețuri.

În clasament urmează imediat Turcia, cu stațiunea Marmaris ca cel mai ieftin loc de vacanță. Totuși, în cele două țări, prețurile au crescut, în medie cu 8%, respectiv 11%. Alte zone accesibile ca prețuri din Europa mai sunt Algarve și Costa del Sol.

Pe de altă parte, zone cunoscute, în mod tradițional, ca fiind unele scumpe, au devenit o idee mai ieftine ca destinații de vacanță. Astfel, zone precum Puglia, Ibiza, Formentera au înregistrat o scădere cu 5% a prețurilor de vacanță, iar Mallorca sau Elveția, cu stațiuni exclusiviste precum St. Moritz sau Davos au scăzut cu 3%.

Alte zone de vacanță cotate ca foarte costisitoare, precum Sardinia sau țările de nord, Danemarca sau Norvegia, și-au păstrat același nivel ridicat al prețurilor.

Distribuie

Taguri