Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cofetarii turci au descoperit o rețetă inovatoare: Baclava fără zahăr, pentru persoanele cu diabet

O brutărie din Istanbul a descoperit o rețetă inovatoare și sănătoasă pentru desertul tradițional turcesc – baclavaua fără zahăr, care poate satisfice chiar și gusturile persoanelor cu diabet.

Cofetarii turci au o nouă rețetă de baclava, numită "baclavaua violet". Este vorba despre o baclava dietetică, care a câștigat rapid popularitate printre clienții care au diabet.

Omer Onder Ozdemir, client: Prefer baclavaua mov pentru că este naturală, bună pentru diabet și făcută din esența fructelor naturale. Nu cumpăr baclava din altă parte. O cumpăr doar de aici de multă vreme. Am ales acest produs pentru că este bun pentru diabet.

Baclavaua este preparată cu ingrediente naturale

Ceea ce face ca această baclava să fie unică este utilizarea ingredientelor naturale din fructe și legume.

Mehmet Yildirim, producător de baklava: Baclavaua violet își capătă culoarea din ingredientelor obținute din fructe și legume violet. Prin urmare, nivelul de zahăr al unui pacient diabetic care consumă baclava violet nu crește.

Cererea pentru baclavaua dietetică este în creștere

Cansu Ozdemir, nutriționist: Baclavaua crește glicemia puțin mai lent, deoarece antioxidanții găsiți în amestecurile de fructe pot încetini acest proces. Nu există interdicții. Oricine îl poate mânca, îl puteți consuma în orice cantitate doriți.

Pe măsură ce se apropie sfârșitul Ramadanului, cererea pentru baclavaua dietetică este în creștere, mai ales că aceasta oferă o alternativă sănătoasă pentru cei care doresc să se bucure de produsele tradiționale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE