Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, de la orele 7:30 și 20:00, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Xi Jinping și Joe Biden, întâlnire în San Francisco. Liderul chinez și-a început vizita în Statele Unite, prima din ultimii șase ani

  • Președintele chinez Xi Jinping și-a început vizita în Statele Unite, prima din ultimii șase ani. Liderul comunist urmează să se întâlnească cu președintele american Joe Biden.
  • Discuțiile sunt o oportunitate de a reduce divergențele dintre China și Statele Unite în contextul în care rivalitatea dintre două superputeri este în creștere.
  • Președintele chinez a ajuns în San Francisco pentru a participa la summitul de cooperare economică Asia-Pacific. Întreaga lume însă așteaptă discuțiile dintre Xi Jinping și Joe Biden. Experții spun că întâlnirea ar putea îmbunătăți cooperarea între cele două state, ceea ce ar putea avea un efect și asupra economiei mondiale.

Citește mai mult despre întâlnirea celor doi președinți

Stația de metrou ”Tudor Arghezi” a fost deschisă circulației

  • Stația de metrou ”Tudor Arghezi” a fost dată în folosință pe 15 noiembrie, pentru a putea deservi transportul public de călători gestionat de Metrorex, a anunțat Primăria Sectorului 4.
  • „Bine-ați venit în noua stație de metrou Tudor Arghezi, de pe magistrala M2 sau Magistrala Corporatiștilor, așa cum este ea cunoscută” - s-a auzit în această dimineață, pe peron.
  • „Începând de astăzi, magistrala M2, care face legătura între nordul și sudul orașului în cel mai rapid mod cu putință are un traseu mai lung, cu 1.4 km. Un traseu care aduce această magistrală mai aproape de oamenii care locuiesc în sudul orașului”.

Citește mai mult despre inaugurarea stației de metrou ”Tudor Arghezi”

Armata israeliană a difuzat imagini după ce a pătruns în spitalul Al-Shifa. În subsolul clădirii s-ar afla principalul centru de control al Hamas

  • Armata israeliană a difuzat imagini din timpul operațiunii în Gaza, inclusiv din zona spitalului Al-Shifa, cel mai mare din Fâșia Gaza. Israelienii spun că în subsolul clădirii s-ar afla principalul centru de control al Hamas. Armata le-a cerut tuturor membrilor grupării să se predea.
  • Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, condus de Hamas, declară însă că soldații israelieni percheziționează subsolul.
  • Într-un comunicat, armata transmite că vrea să evite să facă orice fel de rău civililor și, de aceea, din forțele trimise acolo, fac parte echipe medicale și vorbitori de limbă arabă. Israelul descrie operațiunea desfășurată într-o zonă specifică a spitalului. Există zeci de copii în unitatea sanitară, care, potrivit israelienilor, ar fi fost scoși cu incubatoare aduse de ei, deoarece spitalul a rămas fără curent electric.

Citește mai mult despre operațiunea armatei israeliene în spitalul Al-Shifa

Debut cu stângul pentru sistemul Patriot. Una dintre cele trei rachete testate a ratat lansarea

  • Primele trageri cu muniție reală ale sistemelor Patriot au debutat cu stângul. În timpul exercițiului unul dintre lansatoare a fost restartat după ce o rachetă nu a mai putut pleca de la sol.
  • Este pentru prima dată când armata română efectuează trageri cu aceste rachete Patriot, sisteme care au fost achiziționate acum trei ani de zile.
  • Vorbim despre sisteme extrem de performante care pot detecta ținte aeriene aflate la 150 de kilometri distanță. Aceste ținte pot fi neutralizate imediat cu ajutorul acestor sisteme care folosesc o tehnologie de ultimă oră, cea mai performantă existentă în acest momen în lume, spun oficialii.

Citește mai mult despre exercițiul demarat de armata română.

Protestul farmaciștilor, în fața Guvernului. Manifestant: Suntem văzuți ca vânzători de medicamente, nu ca profesioniști în sănătate

  • Farmaciştii au protestat în Piaţa Victoriei. Ei atrag atenţia asupra sistemului farmaceutic, care - spun ei - a fost uitat de guvernanţi în ultimii 20 de ani.
  • Nu a fost luată nicio măsură de sprijinire a acestui sector. Cotele de adaos pentru medicamente nu au mai fost modificate din 2009, casele de asigurări de sănătate întârzie decontarea medicamentelor eliberate compensat sau gratuit, măsurile fiscale pun şi mai multă presiune economică asupra farmaciilor, iar angajații nu primesc salarii adecvate pregătirii lor, susțin protestatarii.
  • Farmaciștii vor să atragă atenţia asupra sistemului farmaceutic, „care a fost uitat de guvernanţi în ultimii 20 de ani şi desconsiderat treptat de comunităţi” din cauza inacţiunii din partea celor cu putere de decizie.

Citește mai mult despre protestul farmaciștilor din fața Guvernului

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE