Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

O pizzerie din Iași, în top 50 din Europa

 • Giovanni a făcut prima lui pizza la 14 ani. A început să muncească de la 11. Și-a dorit să fie cel mai bun. Așa se face că acum e cotat de 50 Top Pizza ca fiind numărul 61 în lume și 29 în Italia.
 • A ajuns prima data în România, în Iași în urmă cu aproximativ un an și jumătate, după ce Alex, un tânăr cu vise mari, voia să învețe cum sa facă pizza ca în Italia.
 • Nu doar că nu se pregătise în domeniu, însă Alex, în vârstă de 23 de ani, a studiat cu totul altceva. Psihologie la Licență și două mastere: Unul în știinta creierului la Unversity College London si unul în inteligență artificială la City Unversity of London.

Află mai multe detalii despre pizzeria din Iași, în topul 50 din lume.

Alegerile locale din Costinești ar putea fi anulate. Voturile au fost numărate de mai multe ori și nu s-a putut decide câștigătorul

 • Alegerile locale din Costinești ar putea fi anulate, după ce voturile au fost numărate de mai multe ori și nu s-a putut decide câștigătorul. Propunerea de anulare a venit din partea membrilor Biroului Electoral din Costinești. Decizia finală o are Biroul Electoral Central.
 • Amintim că au fost mai multe nereguli sesizate, inclusiv de Biroul Electoral Județean Constanța, care a constatat că mai multe buletine nule au fost considerate valabile. De asemenea, au votat și doi cetățeni străini, care nu aveau acest drept.
 • Renumărarea voturilor a dat rezultate diferite. Spre exemplu, după o renumărare a ieșit câștigător actualul primar, Dumitru Jeanu de la PSD, la o diferență de un vot față de contracandidatul său Gheorghe Mechenici de la PNL.

Vezi mai multe informații despre alegerile locale 2024.

Vicepreședintele SUA anunță un ajutor de peste 1,5 miliiarde de dolari pentru Ucraina

 • Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, a anunțat sâmbătă că Ucraina ar urma să primească un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic, asistenţă umanitară şi securitatea civilă.
 • De asemenea, un ajutor de 324 de milioane de dolari anunţat deja de USAID, agenţia pentru dezvoltare a SUA, va fi alocat pentru nevoile urgente din sectorul energetic al Ucrainei.
 • Aceste fonduri "vor ajuta pentru a răspunde la nevoile urgente ale refugiaţilor, ale persoanelor strămutate în interior şi ale comunităţilor afectate de agresiunea brutală a Rusiei împotriva poporului ucrainean".

Citește mai multe detalii despre ajutorul financiar acordat Ucrainei de SUA.

Prințesa Catherine, prima apariție publică după diagnosticul de cancer și începerea chimioterapiei

 • Catherine, Prințesa de Wales, a ajuns sâmbătă la Palatul Buckingham, pentru a participa la ceremonia regală „Trooping the Color”, tradiţionala paradă militară organizată cu ocazia zilei de naştere a monarhului britanic.
 • Aceasta este prima apariție publică a soției Prințului William, la cinci luni de la intervenția chirurgicală pe care a suferit-o și de la anunțul că suferă de cancer.
 • ”Fac progrese bune, dar, așa cum știe orice persoană care trece prin chimioterapie, există zile bune și zile rele”, a declarat Catherine într-o declarație publicată vineri.

Vezi mai multe informații despre starea de sănătatea a Prințesei Catherine.

Influenceriță amendată cu 1.800 de euro, după ce a mers pe o plajă cu nisip roz din Sardinia cu acces interzis

 • O creatoare de conținut din Dubai a fost amendată cu 1.800 de euro, după ce a pătruns pe o plajă cu acces interzis din Sardinia, celebră pentru nisipul în nuanțe de roz.
 • A fost descoperită după ce a publicat pe rețelele de socializare o serie de clipuri și fotografii cu escapada sa.
 • Încă din anii '90, turiștilor le este interzis să se plimbe pe această plajă, de pe care a fost deseori furat nisipul. De asemenea, nu au voie să înoate în mare, în această zonă, dar pot vizita insula în timpul zilei cu barca și pot să facă plimbări pe o potecă, în apropiere acestei plaje.

Află mai multe detalii despre plaja interzisă cu nisip roz.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE