Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. BEC a respins cererea de anulare a alegerilor de la Costinești

Alegerile locale din Costinești erau în pericol de a fi anulate, după ce voturile au fost numărate de mai multe ori și nu s-a putut decide câștigătorul. Propunerea de anulare a venit din partea membrilor Biroului Electoral din Costinești.

16/06/2024 , 09:40

BEC a respins cererea de anulare a alegerilor

Biroul Electoral Central a respins cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de Partidul Social Democrat - filiala Constanţa. Astfel, candidatul PNL a câștigat primăria Costinești.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa, Vlad Jipa, a spus duminică, referitor la hotărârea BEC, că poate fi atacată în instanţă.

Amintim că au fost mai multe nereguli sesizate, inclusiv de Biroul Electoral Județean Constanța, care a constatat că mai multe buletine nule au fost considerate valabile. De asemenea, au votat și doi cetățeni străini, care nu aveau acest drept.

La Costinești, renumărarea voturilor a dat rezultate diferite. Spre exemplu, după o renumărare a ieșit câștigător actualul primar, Dumitru Jeanu de la PSD, la o diferență de un vot față de contracandidatul său Gheorghe Mechenici de la PNL.

Apoi, la următoarea numărătoare, candidatul liberal avea mai multe voturi. Acum este egalitate între cei doi.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE