Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vicepreședintele SUA anunță un ajutor de peste 1,5 miliiarde de dolari pentru Ucraina

Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite, a anunțat sâmbătă că Ucraina ar urma să primească un ajutor de peste 1,5 miliarde de dolari pentru sectorul energetic, asistenţă umanitară şi securitatea civilă, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Vicepreședintele american participă la un summit de pace, organizat timp de două zile în luxoasa stațiune elvețiană Burgenstock. Harris a punctat că ajutorul include noi fonduri de 500 milioane de dolari pentru asistenţa energetică.

De asemenea, un ajutor de 324 de milioane de dolari anunţat deja de USAID, agenţia pentru dezvoltare a SUA, va fi alocat pentru nevoile urgente din sectorul energetic al Ucrainei, arată sursa citată.

”Această finanţare va permite repararea infrastructurilor energetice avariate din cauza războiului, creşterea producţiei energetice, încurajarea investiţiilor în sectorul privat şi protejarea infrastructurilor energetice", a transmis Kamala Harris.

Kamala Harris, despre noul ajutor financiar pentru Ucraina. ”Fonduri vor ajuta pentru a răspunde la nevoile urgente ale refugiaţilor”

Noul pachet de ajutor, provenind de la USAID şi Departamentul de Stat al SUA, cuprinde de asemenea 379 milioane de dolari pentru asistenţa umanitară.

Aceste fonduri "vor ajuta pentru a răspunde la nevoile urgente ale refugiaţilor, ale persoanelor strămutate în interior şi ale comunităţilor afectate de agresiunea brutală a Rusiei împotriva poporului ucrainean", mai este precizat în comunicatul emis de Kamala Harris.

Departamentul de Stat, cu sprijinul Congresului, va furniza alte 300 de milioane de dolari pentru securitatea civilă ucraineană.

Aceşti bani "îi va ajuta să opereze în siguranţa pe liniile frontului pentru a apăra teritoriul ucrainean, să salveze civilii care ajung să fie ţinta atacurilor Kremlinului, să protejeze infrastructurile critice şi să ancheteze cele peste 120.000 de cazuri de crime de război şi alte atrocităţi înregistrate", a subliniat Kamala Harris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE