Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: PSD va avea candidat la prezidenţiale. Nu există dacă

Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte al României. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că aceasta este decizia adoptată în forul statutar al PSD și este convins formațiunea politică pe care o conduce va câștiga alegerile prezidențiale.

Ciolacu a făcut această declarație, sâmbătă, la finalul vizitei efectuate la Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic ''Aurel Vlaicu'', de la Boboc, unde se desfăşoară mitingul aerian Boboc Air Show - BOBAS 2024.

”Am spus şi ieri, dacă vreţi vă spun şi astăzi şi mâine. Noi am decis într-un for statutar, ieri, foarte clar - Partidul Social Democrat va avea candidat pentru funcţia de preşedinte. Nu există dacă...Sunt ferm convins că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale, iar cea mai mare şansă o să ne-o daţi dumneavoastră, românii, când o să faceţi o raportare la cei 20 de ani de preşedinţi de dreapta", a spus Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Ciolacu: Grija mea nu este funcţionarea unei coaliţii guvernamentale

Întrebat dacă a început campania pentru prezidențiale de la Buzău, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu. Putem spune că este unul dintre cele mai dragi locuri mie pentru că aici am crescut. Eu am crescut pe acest aerodrom".

”E o zi de sărbătoare de fapt şi de drept, plină de emoţii. Normal pentru mine, pentru că, aici, la vreo 100 de metri în spate, am crescut. Mă bucur că m-am întâlnit cu foarte mulţi dintre colegii tatălui meu care mi-au povestit păţăniile pe care le făceam când eram pe aerodrom”, a adăugat Ciolacu.

PSD și PNL vor avea candidat propriu la prezidențiale

De asemenea, Ciolacu a dat asigurări că actuala coaliție de guvernare va funcționa și dacă PSD şi PNL vor avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale.

”Grija mea nu este funcţionarea unei coaliţii guvernamentale, grija mea pe care am avut-o şi la alegerile care au trecut, acum, a fost cum funcţionează Guvernul României. Şi a funcţionat impecabil. Şi nu e prima oară când le-am mulţumit şi le mulţumesc colegilor mei de la ambele partide pentru maturitatea politică de care au dat dovadă", a mai precizat premierul, conform sursei citate.

Ciolacu, despre ruperea coaliției PSD-PNL: România are nevoie de stabilitate

Premierul a respins categoric varianta ca actuala guvernare să se rupă.

"Nu, nu există nici cel mai mic risc. România are nevoie de stabilitate. Şi e o discuţie foarte clar avută în momentul în care PSD a acceptat, într-un moment foarte complicat României, să vină la guvernare. Şi cred că suntem doi oameni politici care ne respectăm, atât eu cât şi domnul Nicolae Ciucă", a punctat preşedintele PSD.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE