Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Influenceriță amendată cu 1.800 de euro, după ce a mers pe o plajă cu nisip roz din Sardinia cu acces interzis

O creatoare de conținut din Dubai a fost amendată cu 1.800 de euro, după ce a pătruns pe o plajă cu acces interzis din Sardinia, celebră pentru nisipul în nuanțe de roz. A fost descoperită după ce a publicat pe rețelele de socializare o serie de clipuri și fotografii cu escapada sa, relatează The Guardian.

Femeia a ajuns cu o barcă pe țărmul Spiaggia Rosa, o plajă renumită pentru nisipul său roz de pe insula Budelli din Sardinia, fără să țină cont de indicatoarele prin care era averizată că accesul este interzis în zonă, notează presa italiană.

Accesul este interzis pe plaja Spiaggia Rosa de pe insula Budelli

Încă din anii '90, turiștilor le este interzis să se plimbe pe această plajă, de pe care a fost deseori furat nisipul. De asemenea, nu au voie să înoate în mare, în această zonă, dar pot vizita insula în timpul zilei cu barca și pot să facă plimbări pe o potecă, în apropiere acestei plaje.

Creatoarea de conținut este de origine braziliană, dar trăiește în Dubai. Ea a publicat imaginile filmate pe plajă pe pagina de Instagram @Rogeriaguiadubai, unde este urmărită de peste 35.000 de persoane. Într-unul dintre clipuri, a filmat pașii făcuți pe nisipul acestei plaje și a folosit ca fundal sonor melodia ”La Vie en rose” a lui Édith Piaf.

Femeia ar fi pătruns ilegal pe plaja cu acces în urmă cu câteva zile, iar gestul ei a stârnit indignarea locuitorilor din Sardinia care au alertat ofițerii pazei de coastă din arhipelagul La Maddalena, pentru a investiga incidentul.

Anchetatorii au depistat-o pe femeie în Dubai și au amendat-o cu 1.800 de euro, din care 300 de euro pentru încălcarea interdicției și 1.500 de euro pentru că a sosit la bordul unei nave care nu avea autorizație de acces pentru insula Budelli.

Potrivit sursei citate, femeia a închiriat bărcuța, iar proprietarul firmei de închiriere nu știa că ea voia să ajungă cu această ambarcațiune pe insulă.

Contul Instagram este pe modul privat. Jurnaliștii The Guardian susțin că au transmis un e-mail către Rogeriaguiadubai pentru a obține un punct de vedere.

Insula Budelli este nelocuită, deși timp de peste 30 de ani a fost casă pentru Mauro Morandi, un localnic ce a descoperit-o în 1989, după ce catamaranul său s-a stricat într-un voiaj spre Pacificul de Sud. Morandi, comparat cu Robinson Crusoe, a devenit îngrijitorul de facto al insulei, însă în 2021, bărbatul, care avea atunci vârsta de 84 de ani, a fost forțat să plece de către autoritatea care administrează parcul național La Maddalena.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE