Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig: ”Babasha a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii”

Eduard Hellvig, fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI), a scris, sâmbătă, pe pagina sa de pe platforma X, că alegerile din 9 mai și cele două concerte Coldplay au fost evenimente ”cu grindină la final”.

În opinia sa, cântărețul de manele Babasha ”a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii”.

”A fost Coldplay și au fost alegeri. Ambele cu grindină la final.

Chris Martin a fost “șocat și trist” că publicului nu i-a plăcut ce i-a plăcut lui. Și că el, publicul, s-a exprimat nu tocmai sportiv, cu toate că era pe un stadion.

Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public.

La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat.

Unii au câștigat doar pentru că nu au pierdut tot, alții au câștigat pentru că nu au câștigat colegii. Pe unii câștigul îi și încurcă, pentru că trebuie să câștige în continuare, alții au câștigat deși nu au participat. Sau pentru că nu au participat.

În turul doi la Martin a fost liniște. Educat cu o zi înainte, publicul nu a mai huiduit. Toți au aprins brățările și au cântat “Sky full of stars”. Până în septembrie. Sau noiembrie. Ori decembrie, la cererea publicului.

P.S.1 Am auzit cu această ocazie de Babasha. Mi se pare că a avut cel mai sincer discurs politic dintre toți interpreții săptămânii.

P.S. 2 Îl felicit pe fostul meu coleg, George Tuță. La cum îl știu, va fi un primar bun și încăpățânat. Dar despre asta, voi scrie separat”, a scris Eduard Hellivig, pe platforma X.

Fostul director al SRI a reacționat după ce trupa Coldplay a susținut două concerte, miercuri și joi seară, pe Arena Națională din București. Primul concert a stârnit controverse. Chris Martin, solistul trupei britanice, l-a invitat pe scenă pe Babasha, un cântăreț de manelist originar din Bacău. Tânărul de 22 de ani a fost huiduit de public. În schimb, la cel de-al doilea concert, Babasha a fost aplaudat de public.

În iulie 2024, Eduard Hellvig și-a dat demisia din funcția de director al Serviciului Român de Informații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE