Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Radu Nema, singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roșu de la Cannes, prezent la TIFF 2024. ”E magia cineaștilor și a cinematografiei”

Cristian Radu Nema, singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roșu la Festivalul de Film de la Cannes, este prezent la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde, în opinia, sa se regăsește ”magia cineaștilor și a cinematografiei”.

În direct la Euronews România, regizorul Cristian Radu Nema a mărturisit că la TIFF”trăiești o artă, trăiești magia acestui film” și, în opinia sa, nu există ”niciun fel de termen de comparație decât egal între toate aceste manifestări dedicate artei cinematografice”.

”Vremea de aici e făcută de oameni. Se pare că magia de aici este magia cineaștilor și a cinematografiei, a artei care pleacă din interiorul fiecărui participant. Că se numește Cannes, că se numește Cluj, că se numește TIFF, filmul ca artă și ca trăire se pare că îți dă acea energie prin care să uiți că ești într-o piață prin care trec tramvaie sau ești în filmul tău.

Se pare că nu are nicio culoare geografică, temporală, nu o poți seta nicăieri. Repet, că ești la Cluj, la Iași, Cannes sau la Berlin, trăiești o artă, trăiești magia acestui film și nu văd niciun fel de termen de comparație decât egal între toate aceste manifestări dedicate artei cinematografice”, a declarat Cristian Radu Nema, la Euronews România.

Producător de film, Cristian Radu Nema este în prezent singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roșu la Festivalul de Film de la Cannes, începând cu anul 2009.

Duminică în cadrul emisiunii ”Cult” de la Euronews România vom afla mai multe detalii despre experiența lui Cristian Radu Nema ca fotograf pe covorul roșu de la Cannes.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE