Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TIFF 2024. Filme în premieră și sute de concerte, la cel mai important festival organizat în Cluj

Cluj-Napoca se transformă în orașul iubitorilor de film pentru că vineri începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Piața Unirii va deveni o sală de cinema în aer liber, iar grădinile muzeelor vor deveni locuri pentru concerte. Sunt pregătite peste 200 de filme, 11 concerte și 5 cine-concerte. Evenimentul va dura 10 zile, cu o zi în plus față de edițiile anterioare. S-au vândut cu 20% mai multe bilete față de anul trecut.

Festivalul va debuta cu premiera în România a thrillerului "Dogman", regizat de francezul Luc Besson, un film despre loialitate și răzbunare.

Unul dintre cele mai așteptate filme la TIFF 2024 este ”Trei kilometri până la sfârșitul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, recent prezentat în competiție la Cannes și care va avea avanpremiera la TIFF. Această ediție, cu numărul 23, poartă numele de ”In a Relationship”, fiind o declarație de dragoste pentru publicul fidel al cinematografiei.

Tudor Giurgiu, directorul festivalului TIFF: ”Filmele din Piața Unirii sunt întotdeauna cele mai iubite și așteptate de public, pentru că sunt destinate publicului larg, nu sunt filme de nișă prezente în alte selecții sau competiții de festival. Vor fi multe premiere, printre care și noul film al lui Andrei Crețulescu, precum și «Rusalka» regizat de Claudiu Mit și «Andrei Con» în săptămâna mare de la Berlin, în secțiunea forum. Mă bucurăm să avem și pe Nașty din nou la proiecție. Deci, multe”

La Muzeul de Artă din Cluj-Napoca vor fi expuse fotografii cu actrițe îmbrăcate în costume unicat de teatru și film.

Ioan Maxim, directorul de comunicare al TIFF: ”Este una dintre expozițiile cele mai așteptate la TIFF este «44 Women», concepută de Doina Levința și stilistul Ovidiu Buta, în colaborare cu fotografi și actrițe românești de renume. Expoziția prezintă 44 de personaje și situații, fiind o expoziție extraordinară de fotografie prezentată inițial la Londra și acum adusă și la TIFF”.

Prețul biletelor începe de la 200 de lei pentru 10 proiecții, 500 de lei pentru 25 de proiecții și două evenimente speciale, sau 1.500 de lei pentru 30 de proiecții, evenimente speciale și petreceri.

Vezi aici programul complet pentru TIFF 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE