Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

12 producții internaționale, în competiția oficială la TIFF 2024. Filmul românesc „Unde merg elefanții'' concurează pentru marele premiu

Festivalul Internațional de Film Transilvania a anunțat selecția oficială de filme care vor concura la Cluj-Napoca. 12 producții din întreaga lume au intrat în cursa pentru Trofeul Transilvania, în timp ce alte 10 titluri participă la secțiunea ,,What's Up Doc''. Singurul film românesc aflat în competiția oficială este comedia ,,Unde merg elefanții''. Publicul va avea ocazia să vizioneze în cadrul festivalului 196 de lungmetraje și scurtmetraje, dintre care 42 sunt românești. 

 A 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania aduce publicului două competiții internaționale în care participă regizori aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră.  

Un singur film românesc, prezent la TIFF

Singurul film românesc care concurează pentru marele premiu este un amestec de comedie neagră cu melodramă: ''Unde merg elefanții''. 10 titluri au fost alese și pentru Whats Up Doc, competiție care adună documentare în diferite formate: clasic, hibrid și ficțiune. 

Festivalul reunește și cele mai importante producții românești recente, în secțiunea Zilele Filmului Românesc. Publicul va avea ocazia să vadă ''Trei kilometri până la capătul lumii'' în regia lui Eugen Pârvu, după premiera în Competiția Oficială de la Cannes. 

Unul dintre cele mai așteptate titluri este Moromeții 3, ultimul din trilogia lui Stere Gulea, bazată pe romanele lui Marin Preda. Festivalul Internațional de Film Transilvania se va desfășura la Cluj-Napoca în perioada 14-24 iunie. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE