Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filme de la Oscar, la TIFF Cluj-Napoca. Casablanca - una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, revine pe ecrane

Unul dintre cele mai iubite filme din toate timpurile va rula în punctul zero al cinematografiei din România, la TIFF. Casablanca, pelicula realizată în anii '40, le face concurență filmelor moderne. Actori și regizori celebri sunt în aceste zile la maratonul cinematografic de la Cluj-Napoca.

La mai bine de 8 decenii de la lansare, Casablanca - una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, revine pe ecrane, într-o variantă restaurată. Filmul, câștigător a trei premii Oscar, va putea fi văzut miercuri la TIFF.

Michael Curtiz, regizorul care a pus în scenă această capodoperă, a turnat primele sale pelicule într-un studio din Cluj-Napoca, la începutul secolului XX.

Până pe 18 iunie, la cel mai mare festival cinematografic din România, rulează peste 200 de filme, unele în premieră mondială. 10 proiecții pot fi admirate în fiecare seară, pe un ecran gonflabil uriaș, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Filmul care încheie festivalul de anul acesta este și el unul foarte așteptat de cinefili.

Filmul care va încheia oficial TIFF 2023 este Asteroid City, în regia lui West Anderson. Pelicula va fi proiectată la Cluj-Napoca, la doar o lună după ce aceasta a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de film de la Cannes.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE