Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Străzile și bulevardele din București pe care vor fi instalate sisteme de iluminare cu led. Cheltuieli mai mici cu peste 10 milioane de lei

A început procesul de modernizare a sistemului de iluminat public din București. Pe mai multe străzi și bulevarde urmează să fie montate noi corpuri de iluminat de către municipalitate, cu scopul de a reduce cheltuielile cu peste 10 milioane lei.

Primarul general Nicuşor Dan a anunțat sâmbătă în ce zone din Capitală vor fi lucrări pentru înlocuirea sistemului de iluminat public.

”'Am instalat deja aproximativ 1.900 corpuri noi de iluminat, din cele 4.900 leduri achiziţionate cu cele 25 milioane lei fonduri nerambursabile obţinute de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Au fost finalizate lucrările de modernizare pe Bd. Theodor Pallady şi Bd. Camil Ressu. În prezent, se lucrează pe str. Drumul Taberei'', a precizat primarul general, într-un mesaj pe Facebook.

Edilul Capitalei a mai precizat că urmează înlocuirea iluminatului public şi alte artere precum Calea Crângaşi, str. Turda, Bd. Bucureştii Noi, Calea Griviţei, Bd. Ion Mihalache, str. Braşov, Şoseaua Virtuţii.

''În total, prin acest program de finanţare, modernizăm sistemul de iluminat de pe 15 artere mari din Capitală'', a spus el.

Totodată, în scurt timp se va demara procedura de achiziţie pentru încă 7.800 leduri pentru a moderniza iluminatul public de pe alte 34 de artere intens circulate.

''Pentru această achiziţie, am obţinut suplimentar 50 milioane lei nerambursabili de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Prin aceste investiţii, vom înlocui 10% din iluminatul public din Bucureşti - ceea ce presupune şi reducerea cheltuielilor cu iluminatul public cu peste 10 milioane lei'', a menționat primarul Nicuşor Dan, care, la alegerile din 9 iunie, a câştigat un nou mandat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE