Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai memorabile momente din moda anului 2023: capete de leu, Barbie și flori

În timp ce ne luăm rămas bun de la încă un an, haideți să revedem unele dintre cele mai iconice și memorabile look-uri de modă ale celebrităților din 2023.

2023 a fost un an deosebit pentru modă. De la renașterea rozului în tendințe, declanșată de Barbie, celebritățile au împins limitele creativității, ale exprimării de sine și, uneori, ale îndrăznelii pure. Iată câteva dintre cele mai memorabile look-uri ale celebrităților din acest an alese de Euronews Culture.

Hi Barbie!

În 2023, rozul a fost practic culoarea neoficială a anului, datorită filmului de mare succes al lui Greta Gerwig, Barbie. În timpul turneului mondial de presă, Margot Robbie, vedeta principală a filmului, a afișat ținute uimitoare, toate făcând referințe către păpușile Barbie din trecut.

Pentru premiera londoneză a filmului, Robbie s-a inspirat din Barbie "Enchanted Evening", o păpușă lansată pentru prima dată în 1960 și reprodusă în 1995.

Purtând o rochie Vivienne Westwood Couture din satin roz-roșu cu o trenă din tul și o stolă albă pufoasă, Robbie a accesorizat-o cu mănuși de operă din fildeș și o rozetă de cristal în talie.

Harry Styles dă moda

Nu s-a mulțumit doar cu două premii Grammy, Harry Styles a decis să transforme covorul roșu din Los Angeles în podiumul său personal.

Cântărețul a început seara într-o salopetă technicoloră încrustată cu Swarovski de la Egonlab și nu a purtat nimic pe dedesubt. Salopeta avea un decolteu adânc, expunându-i complet pieptul și punându-i în evidență numeroasele tatuaje.

Shania Twain în stilul Cruella chic

La fel ca Styles, Shania Twain a avut și ea o apariție orbitoare, în stilul Cruella de Vil, pe covorul roșu al premiilor Grammy 2023.

Senzația muzicii country, câștigătoare a cinci premii Grammy, a îmbrăcat un costum izbitor Harris Reed cu pete albe și negre, asortat cu o pălărie de top îndrăzneață și un nou păr roșu vibrant. Împreună cu peruca roșie aprinsă, Twain a purtat cercei cu diamante și un colier coordonat de la Messika.

Zendaya ”a deschis” Săptămâna Modei de la Paris

Nimeni la Săptămâna Modei de la Paris nu era pregătit pentru Zendaya. Actrița din Dune și-a făcut o apariție impresionantă la prezentarea glamour a podiumului Louis Vuitton din Orașul Luminilor, purtând o rochie albă îndrăzneață cu fermoare duble

Rochia decoltată avea un fermoar superior tras până la mijlocul abdomenului, în timp ce detaliul de jos era desfăcut, dezvăluindu-i jumătatea coapsei. Zendaya, care a fost numită ambasador Louis Vuitton la începutul acestui an, a completat ansamblul cu tocuri albe și accesorii de la Bulgari.

Moda bizară a lui Sam Smith, în stil gonflabil

Sam Smith a făcut senzație la BRIT Awards când a apărut în această ținută gonflabilă personalizată. Ansamblul - un costum personalizat din latex complet negru, confecționat de brandul de modă Harri din Londra, avea umerii puternic înălțați și coapsele evazate spre exterior, ambele fiind umflate.  Smith a adăugat un plus de extravaganță look-ului cu mănuși lucioase și cizme negre cu toc înalt.

Florence Pugh

Ca de obicei, Florence Pugh a uimit privitorii cu look-ul său la gala Business of Fashion 500, o gală plină de vedete din cadrul Săptămânii Modei de la Paris.  Vedeta Oppenheimer, în vârstă de 27 de ani, a îmbrăcat o rochie neagră Valentino, cu o trenă fluidă și o pelerină în cascadă, care curgea de pe silueta cu guler înalt.

Partea din față a rochiei a adoptat un stil îndrăzneț de bikini negru, accentuat de o fundă legată elegant pe trunchiul actriței.

Garderoba Wonka a lui Chalamet

Pentru premiera londoneză a filmului Wonka, actorul în vârstă de 27 de ani, Timothée Chalamet, a renunțat la cămașă și a purtat un costum de culoare magenta, confecționat dintr-o țesătură bogată de catifea.

Costumul, provenit din colecția Tom Ford pentru primăvara/vara 2024, avea o singură dungă distinctivă care se întindea de-a lungul fiecărui picior al pantalonilor și accentua marginile reverului.

Completând ținuta, Chalamet a completat-o cu cizme Chelsea maro ciocolatiu și un colier Cartiet în nuanțe de albastru și roz inspirate de bomboane. 

Evenimentul Mane

Nici Kylie Jenner nu se ferește de o ținută care să atragă atenția. Ea a stârnit reacțiidupă ce a apărut într-o rochie împodobită cu un cap de leu incredibil de realist, în mărime naturală, atașat de umărul drept, în timpul defilării Schiaparelli couture de la Paris.

Rochia neagră a lui Jenner a venit direct din colecția Schiaparelli, ca parte a liniei "Inferno Couture", unde era clară o temă predominantă de taxidermie falsă.

Într-un comunicat de presă, Schiaparelli a făcut o declarație clară cu privire la aceste ținute: "NICIUN ANIMAL NU A FOST RĂNIT ÎN REALIZAREA ACESTUI LOOK".

Papa în geacă

Cine își mai amintește că a văzut aceste imagini cu Papa Francisc purtând o uriașă geacă albă de puf care făceau turul pe rețelele de socializare?

Dar, după cum s-a dovedit, fotografiile cu Papa la modă care au făcut pe toată lumea să vorbească la începutul acestui an nu au fost o revelație divină, ci opera lui Midjourney - un instrument de inteligență artificială care poate produce imagini false ridicol de realiste.

Nivelul de realism este aproape înfricoșător și tehnologia a devenit din ce în ce mai bună de atunci.

Coperta atemporală a costumului de baie al lui Stewart

Anul acesta, antreprenorul și scriitoarea Martha Stewart a intrat în istorie, devenind cel mai în vârstă model de pe coperta revistei Sports Illustrated Swimsuit, un eveniment pe care femeia în vârstă de 82 de ani îl descrie ca fiind "oarecum istoric".

Stewart a fost selectată ca unul dintre cele patru modele de copertă pentru ediția anuală Swimsuit Issue, alături de Megan Fox, Kim Petras și Brooks Nader.

Pantaloni scurți și stil

Pantalonii scurți pe covorul roșu sunt o priveliște rară, dar Pedro Pascal, actorul din The Last Of Us și "tăticul internetului" a făcut valuri în acest an sfidând convenția la Met Gala din New York.

Pascal a urcat treptele într-un look Valentino negru și roșu, format dintr-un palton roșu supradimensionat cu o cămașă roșie asortată, o cravată neagră, cizme negre și pantaloni scurți negri foarte, foarte scurți.

Pisica ”Doja Cat”

Cu urechi de pisică și o proteză facială, ținuta lui Doja Cat de la Gala Met din acest an a adus un omagiu nu regretatului designer Karl Lagerfield, ci celebrului său companion felin, Choupette.

Pe lângă urechile de pisică, ea a purtat o rochie albă cu glugă Oscar de la Renta, împodobită cu paiete argintii, un design fără spate și o siluetă de sirenă care s-a transformat cu grație într-o trenă cu pene albe.

Puterea florilor

Rapperul portorican Bad Bunny, al doilea cel mai mare număr de artiști cu cea mai mare audiență la nivel global în 2023, a oferit unul dintre cele mai remarcabile look-uri la Gala Met din acest an, purtând un ansamblu alb ceresc.

Look-ul a inclus o extravagantă trenă de flori lungă de opt metri și un costum alb fără spate proiectat de Simon Porte Jacquemus. Megastarul are o legătură anterioară cu Jacquemus, după ce a fost în centrul atenției în campania de primăvară a firmei în anul precedent.

Dua Lipa își canalizează sirena interioară

Dua Lipa a strălucit din cap până în picioare la premiera din Los Angeles a filmului Barbie.

Dua, care a jucat un mic rol de sirenă Barbie în filmul live action, precum și pe coloana sonoră cu hitul "Dance the Night", a uimit într-o rochie din plasă de pește Bottega Veneta, practic transparentă și împodobită cu cristale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE