Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Barbenheimer, Pedro Pascal și margarita: Care au fost meme-urile definitorii ale anului 2023

Anul 2023 a fost plin de glume care au făcut înconjurul internetului. Euronews a selectat câteva dintre meme-urile care au făcut anul 2023 unul mai amuzant. Acestea nu au doar componenta de a ne distra, ci oferă informații despre modul în care oamenii percep știrile, lumea care îi înconjoară și semnalează schimbări de limbaj în lexicul cultural.

Tube Girl / Fata din metrou

Sabrina Bahsoon, model și influencer malaezian, a devenit virală pe TikTok cu videoclipurile sale în care dansează și face playback în metroul londonez.

"Fata din metrou" a inspirat mulți alții să recreeze ei înșiși trendul, iar faima a determinat-o chiar pe Bahsoon să defileze la prezentări de modă la Londra, Paris și Milano.

@sabrinabahsoon So now im en route via tube. The man in the back getting a show fr 🤣 #tubegirl #tubegirleffect ♬ Prada - cassö & RAYE & D-Block Europe

Cizme mari și roșii

Pereche uriașă de cizme roșii, strălucitoare și greoaie create de colectivul de artă MSCHF a stârnit numeroase reacții pe internet. Denumite ”monstruozități cauciucate”, ele costă 350 de dolari și sunt inspirate de Astro Boy, descrise online ca fiind "extrem de bine conturate ca niște cizme".

Babygirl

Anul acesta, internetul a început să renunțe la formularea ”iubit / partener” și să folosească babygirl. Termenul, adesea folosit pentru a descrie bărbați adulți, a fost folosit pentru prima dată în varianta actuală încă din 2017, dar a luat amploare pe rețelele de socializare la începutul anului și a fost folosit pentru a descrie bărbați precum Kendall Roy, personajul lui Jeremy Strong din "Succession", și vampirul Astarion, un personaj fictiv din Baldur's Gate 3.

Așadar, ce definește un bărbat ca fiind o babygirl? Greu de spus, deoarece pare a fi mai mult un alint pentru momentele în care femeile își exprimă afecțiunea.  

O margarita

În luna mai, a devenit viral un videoclip cu predicatorul pro-abstinență Cynthia Smock ("Sora Cindy"), care a ținut o predică pasionantă la Universitatea de stat din Louisiana, în care avertiza: "Dacă îi cumperi o margarita, își va deschide picioarele!"

Comedianta Angel Laketa Moore a făcut un cântec rap din această declarație. Clipul a fost un hit, ceea ce i-a determinat pe producătorii Steve Terrell și Carl Dixon să îl remixeze în bangerul de care aveam cu toții nevoie anul acesta:

@casadimusic Replying to @confessionsofamunch One Margarita #Remix @That Chick Angel @kevonstage #casadimusic #newmusic #songofthesummer ♬ One Margarita 5 Margaritas Margarita Song - CasaDi

Pedro Pascal, ”tatăl” internetului

Pedro Pascal a captat imaginația tuturor în 2023. Fie că starul din Mandalorian și The Last of Us mânca un sandviș sau zâmbea adorabil la Nicolas Cage într-un clip din The Unbearable Weight of Massive Talent, Pedro a făcut senzație, fiind admirat în numeroase videoclipuri editate.

Incidentul BBC

Maryam Moshiri, prezentatoare de știri la BBC, a fost surprinsă în timp ce arăta degetul mijlociu, lucru care a fost văzut de milioane de oameni. Ulterior, a fost publicată înregistrarea video integrală, care o arată pe Moshiri făcând numărătoarea inversă și încheind-o în cel mai indecent mod.

După ce clipul a devenit viral, Moshiri a declarat că îi pare rău că "a jignit sau supărat pe cineva". "A fost o glumă prostească care a fost destinată unui număr restrâns de prieteni".

Barbenheimer

În 2023, Barbie a Gretei Gerwig și Oppenheimer al lui Christopher Nolan s-au ciocnit frontal la box office și au rupt internetul cu meme-uri, glume și fan art, devenind un adevărat fenomen denumit Barbenheimer .

Barbie a fost unul dintre cele mai mediatizate filme ale anului - cu fraze iconice precum "Just Ken", "Kenough" și "mojo dojo casa casa" care au luat cu asalt lexicul cultural - dar convergența sa neașteptată cu Oppenheimer a însemnat că meme-urile combinate au fost peste tot.

Canon event / Eveniment ”Canon”

Există momente în viață care sunt fundamentale în formarea noastră ca oameni - și acestea sunt evenimentele canonice. Termenul a fost popularizat în urma lansării filmului "Spider-Man: Across the Spider-Verse" în luna iunie – în care un grup de persoane au experimentat cu toții aceeași mușcătură de păianjen care le-a schimbat viața și pierderea unui membru al familiei. Oamenii s-au dus pe TikTok pentru a împărtăși "evenimentele canonice" care au contribuit la construirea personalității lor.

Surse: Euronews Culture, NBC News.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE