Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Zece evenimente majore din România anului 2023

Anul 2023 a fost plin de evenimente, unele mai așteptate, altele mai puțin așteptate. La final de an, Euronews România vă prezintă o serie de imagini care au marcat România în 2023.

13 februarie 2023. Un cutremur cu magnitudinea 5,2 a avut loc în România, în Oltenia, Gorj. Directorul INFP, Constantin Ionescu a declarat că seismul a fost cel mai mare de până acum produs în această zonă.

22 mai 2023. Prima zi de grevă generală în Educație. A fost cea mai mare demonstrație din ultimul deceniu. Greva s-a încheiat pe 12 iunie, iar profesorii și elevii au revenit la clase pe 13 iunie.

2 iunie 2023. Regele Charles al III-lea a ajuns în România. A fost prima vizită făcută în calitate de rege, după ceremonia de încoronare care a avut loc la începutul lunii mai.

Iulie 2023. Azilele groazei. Numeoase persoane în vârstă au fost salvate de poliţişti şi procurori ai DIICOT în urma efectuării unor percheziţii la mai multe azile, unde bătrânii, mulţi cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

6 iulie 2023. Este inaugurat Podul de la Brăila. Cu o lungime de 1974 de metri, podul este cel mai mare din România și al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa. Lucrările începute în decembrie 2018 costă în total 500 de milioane de euro și sunt acoperite din fonduri europene și de la bugetul de stat.

19 august 2023. Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi, după ce un şofer drogat a intrat cu maşina într-un grup de pietoni în localitatea 2 Mai.

26 august 2023. Explozia de la Crevedia. Cel puțin 3, oameni arși și morți de frică, autorități mobilizate și medici chemați de acasă la spitalele de urgență, zeci de salvatori luați prin surprindere de o nouă deflagrație. Din cauza numărului mare de victime, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

10 octombrie 2023. Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, s-a aflat într-o vizită oficială la București, la invitația lui Klaus Iohannis.  Cei doi șefi de stat au avut o discuție privată la Palatul Cotroceni, iar apoi liderul de la Kiev a ajuns la Parlament, pentru o discuție cu premierul Marcel Ciolacu și un grup de parlamentari.

19 noiembrie 2023. România merge la EURO 2024, la opt ani de la ultima prezență la un Campionat European de Fotbal, după victoria scor 2-1 contra Israel.

18 decembrie 2023. Un perete al internatului liceului Tamasi Aron, din Odorheiu Secuiesc, s-a prăbușit. Conform IGSU, suprafața afectată ar fi de aproximativ 200 de metri pătrați. Patru victime au fost scoase de sub dărâmături, însă una dintre ele și-a pierdut viața.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE