Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, despre scandalul azilelor groazei din Ilfov. ”Este o rușine națională. Trebuie să taie răul de la rădăcină”

Președintele Klaus Iohannis a catalogat scandalul ”azilelor groazei” din județul Ilfov drept o ”rușine națională” și a cerut autorităților ca persoanele care se fac vinovate de înfometarea, umilirea și chiar agresarea bătrânilor în mai multe cămine din Ilfov să fie ”identificate și sancționate”.

”Chestiunea cu azilele groazei este una foarte complicată. Cred că este o rușine națională și măsurile care vor fi luate trebuie să taie răul de la rădăcină.

E evident că aici sunt mulți vinovați, însă nu toți poți fi încadrați la fel (...) Este foarte problematic. Aceste persoane trebuie identificate și sancționate conform legii.

Cum putem să ne imaginăm că funcționează aceste azile fără ca autoritățile să știe? Vinovați sunt toți cei care au știut și nu au făcut nimic. Cred că trebuie găsiți toți vinovații”, a declarat președintele Klaus Iohannis, prezent la Vilnius, pentru a participa la summitul NATO.

Întrebat dacă ministrul Muncii, Marius Budăi, ar trebui să-și dea demisia, Iohannis a afirmat că nu știe cine se face vinovat din punct de vedere politic.

”Nu știu cine se va face vinovat politic (...) Cei care nu au verificat, cei care au știut și nu au luat măsuri. Și aici vorbesc de poziții politice. E revoltător ca persoane în vârstă sunt tratate cu dispreț sau chiar mai rău”, a afirmat Klaus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE