Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bătrâni din azil, ascunși de către administratori pentru a nu fi identificați

Administratorii azilelor groazei încearcă să își șteargă urmele, de frica inspecțiilor. Unsprezece bătrâni, dintre care unii cu dizabilități, au fost ascunși într-o casă în construcție din Tunari pentru a nu fi identificați de autorități, anunță IPJ Ilfov. Bătrânii, care erau însoțiți de o femeie, proveneau de la un azil din Voluntari și au fost relocați pentru a evita controalele anunțate în centrele sociale.

Ocolirea sancțiunilor aplicate de autorități

Polițiștii și medicii de la Ambulanță au intervenit după ce au fost sesizați de mass-media. Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, șase bătrâni au fost transferați într-un centru social care are condiții adecvate pentru îngrijirea persoanelor vârstnice. Patru bătrâni au fost recuperați de aparținători, iar unul ar fi refuzat mutarea în noul azil, a mai precizat Raed Arafat.

Procurorii care anchetează dosarul azilelor din Ilfov au dezvăluit în rechizitoriu că mutarea bătrânilor dintr-o locație în alta este o practică generalizată pentru a ocoli sancțiunile aplicate de autorități.

Șase centre sociale au fost închise după verificările făcute luni de comisiile de control. Cinci sunt din Capitală, iar al șaselea este un centru pentru persoanele fără adăpost din Timișoara. Conducerea DGASPC Sector 4 a fost demisă după neregulile găsite la una dintre locațiile în care erau găzduiți minori. Controalele din centrele de îngrijire destinate adulților, copiilor și persoanelor cu dizabilități vor continua toată săptămâna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE