Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anul 2023 a fost plin de evenimente, unele mai așteptate, altele mai puțin așteptate. Fotojurnaliștii de la Associated Press au surprins cele mai importante evenimente ale anului într-o serie excepțională de imagini.

6 februarie 2023. O femeie se află printre dărâmături de la clădirile prăbușite, în Hatay, în sudul Turciei, după ce un cutremur major a lovit o regiune întinsă de la granița dintre Turcia și Siria.

7 februarie 2023. LeBron James se adresează mulțimii după ce a marcat și l-a depășit pe Kareem Abdul-Jabbar, devenind astfel cel mai bun marcator din toate timpurile din NBA.

6 mai 2023. Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a fost încoronat cu coroana Sfântului Eduard în Westminster Abbey, Londra.

6 iunie 2023. Tetiana își ține în brațe câinii, Tsatsa și Chunya, după ce casa ei a fost inundată de distrugerea barajul Kakhovka, în regiunea Herson, Ucraina.

10 iulie 2023. O femeie încearcă să se răcorească în Madrid, Spania. Sud-vestul Americii și sudul Europei au fost cuprinse de perioade de caniculă intensă și chiar mortală.

28 iulie 2023. Spectatorii au luat cu asalt cinematografele din Los Angeles pentru primele proiecţii ale filmelor Barbie şi Oppenheimer, a căror lansare simultană a devenit un fenomen numit Barbenheimer.

 24 august 2023. Militarii ruși inspectează o parte a unui avion privat prăbușit în regiunea Tver, Rusia, în care se afla și Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner.

24 august 2023. Fotografia, furnizată de Biroul șerifului din comitatul Fulton, îl arată pe fostul președinte Donald Trump după ce s-a predat și a fost înregistrat la închisoarea din comitatul Fulton din Atlanta. E primul fost președinte american căruia i se face o fotografie de identificare.

23 septembrie 2023. Criză la granița Statelor Unite cu Mexicul unde mii de migranți au încercat să ajungă fraudulos pe teritoriul american.

7 octombrie 2023. Grupul Hamas a desfășurat un asalt de amploare în Israel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE