Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Anul 2022 în zece fotografii

Anul 2022 a fost plin de evenimente, unele mai așteptate, altele mai puțin așteptate. Fotojurnaliștii de la Associated Press au surprins cele mai importante evenimente ale anului într-o serie excepțională de imagini.

25 februarie 2022. Natali Sevriukova plânge în fața clădirii care i-a fost casă, distrusă în urma unui atac cu rachete în Kiev, Ucraina.

21 noiembrie 2022. Un bărbat se plimbă printr-o zonă inundată în satul Kuc în apropiere de Shkoder, în nord-vestul Albaniei.

10 decembrie 2022. Marocanul Sofiane Boufal sărbătorește alături de mama sa, după victoria echipei sale în meciul din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal dintre Maroc și Portugalia, pe stadionul Al Thumama din Doha, Qatar.

1 septembrie 2022. Cadeții învață cum se folosesc măștile de gaze în prima zi de școală din Kiev, Ucraina.

23 aprilie 2022. Mahtab, o elevă din Afganistan, în vârstă de opt ani, pozează în clasa ei la câteva zile după un atac cu bombă la școală.

10 martie 2022. O femeie care strigă sloganuri antiguvernamentale ține o umbrelă și este înconjurată de nori de fum în timpul unei demonstrații în Buenos Aires, Argentina. Aceasta protestează față de acordul guvernului cu Fondul Monetar Internațional de refinanțare a unei datorii de aproximativ 45 de miliarde de dolari.

11 iulie 2022. Oamenii se înghesuie la reședința oficială a președintelui Gotabaya Rajapaksa din Colombo, Sri Lanka, a doua zi după ce aceasta a fost luată cu asalt de protestatari. Aceștia i-au cerut demisia, pe fondul celei mai grave crize economice din istoria recentă a țării. 

6 septembrie 2022. Un copac cuprins de flăcări, în timpul unui incendiu de vegetație, în apropiere de Hemet, California.

20 noiembrie 2022. Soldați ucraineni trag focuri de artilerie asupra pozițiilor rusești în apropiere de Bakhmut, regiunea Donețk, Ucraina.

17 septembrie 2022. Cei opt nepoți ai Reginei și ai prințului Philip au vegheat timp de 15 minute în jurul sicriului bunicii lor în Westminster Hall. A fost pentru prima dată în istorie când nepoții unui monarh au făcut ceea ce, în mod tradițional, se numește priveghiul prinților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE