Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Tragedie în timpul unei petreceri de Halloween, în Seul. Peste 100 de persoane au fost ucise în urma unei busculade

Numeroase persoane, majoritatea tineri, au murit la Seul în urma unei busculade. Oamenii veniseră în capitala Coreei de Sud să petreacă primul Halloween fără restricții.

UPDATE: Autoritățile au anunțat că bilanțul a ajuns la 151 de morți și ar putea crește. Numărul răniţilor nu este cert, Ministerul de Interne afirmând că sunt aproximativ 150, iar pompierii 82. Potrivit autorităţilor din Seul, 355 de persoane erau date dispărute duminică dimineaţa devreme.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat duminică că busculada care a ucis cel puţin 151 de persoane, dintre care 19 cetăţeni străini, sâmbătă seara este „o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”. Acesta a declarat o perioadă de doliu național și a cerut oficialilor să investigheze amănunțit cauza accidentului.

„În centrul Seulului a avut loc o tragedie şi un dezastru care nu ar fi trebuit să se întâmple”, a spus Yoon într-o alocuţiune televizată. Guvernul „va investiga cu rigurozitate cauza tragediei pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va mai întâmpla în viitor”, a promis el.

Președintele României, Klaus Iohannis, a scris pe Twitter că transmite condoleanțe familiilor victimelor și că România este solidară cu Coreea de Sud.

„România este solidară cu Coreea de Sud și cu oamenii afectați de pierderea tragică de vieți omenești din #Seoul. Transmit condoleanțe familiilor victimelor și le doresc însănătoșire grabnică tuturor celor care au fost răniți.”

Știrea inițială: Cel puţin 120 de persoane au fost ucise şi 150 rănite într-o busculadă după ce o mulţime s-a revărsat într-un cartier central al capitalei sud-coreene Seul pentru festivităţile de Halloween sâmbătă noapte, a anunţat un oficial al pompierilor, transmite Agerpres.

VEZI GALERIA
12 imagini

Sursă foto: AP

Incidentul a avut loc în jurul orei 22.20 (13.20 GMT). Un mare număr de oameni au căzut pe o alee îngustă în timpul evenimentelor de Halloween, a precizat Choi Sung-beom, şeful Staţiei de Pompieri Yongsan.

Numărul victimelor ar putea creşte pe măsură ce efortul de salvare este încă în curs.

„Zona este încă haotică, aşa că încă încercăm să aflăm numărul exact de persoane rănite”, a declarat Moon Hyun-joo, un oficial al Agenţiei Naţionale de Pompieri.

Străini se numără printre cei transferaţi la spitalele din apropiere.

Preşedintele Yon Suk-yeol a prezidat o reuniune de urgenţă cu consilieri superiori şi a ordonat trimiterea în zonă a echipelor medicale de urgenţă, a declarat biroul său.

Autorităţile au spus că investighează cauza exactă a incidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE