Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA și Coreea de Sud încep exerciții militare comune. Reacția Coreei de Nord

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Statele Unite și Coreea de Sud desfășoară începând cele mai importante exerciții militare din 2018, în condițiile în care s-au intensificat amenințările nucleare ale Coreei de Nord.

Washingtonul este un aliat apropiat al Seulului în domeniul securității. Aproape 29.000 de militari americani sunt staționați în Coreea de Sud pentru a o proteja de Coreea de Nord, stat ce dispune de arma nucleară, potrivit agenției AFP, citate de Agerpres.

Exercițiile militare efectuate de SUA și Coreea de Sud sunt descrise de oficialii celor două țări drept manevre defensive, în vreme ce Coreea de Nord le consideră o repetiție înainte de o invazie.

Manevrele "Ulchi Freedom Shield" reprezintă reluarea antrenamentelor pe scară largă între militarii americani și cei sud-coreeni, după reducerea numărului acestora din cauza pandemiei COVID-19. De asmenea, marchează un eșec diplomatic față de Phenian.

"Importanţa acestui exerciţiu comun este de a reconstrui alianţa dintre Coreea de Sud şi Statele Unite şi de a consolida structura de apărare comună prin desfăşurarea în mod obişnuit (...) de exerciţii şi antrenamente comune pe teren", a anunțat Ministerul Apărării din Coreea de Sud.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE