Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | Succesul Marocului la Cupa Mondială și mândria națională a unei țări cu o pasiune profundă pentru fotbal

Fanii din întreaga lume sunt surprinși de performanțele reușite de Maroc la actuala ediție a Cupei Mondiale. Iar succesul echipei a stârnit mândria națională a marocanilor, care au ieșit pe străzi pentru a sărbători calificarea în semifinale.

Maroc a devenit prima țară de pe continentul african care se califică în semifinalele unui Campionat Mondial de Fotbal, după ce a scos în optimi Spania și a învins în sferturile de finală Portugalia. Miercuri, marocanii joacă împotriva Franței pentru calificarea în finala Cupei Mondiale.

Țara nord-africană are de mult timp o pasiune profundă pentru fotbal. Tinerii pot fi văzuți jucând pe străzi sau pe terenuri prăfuite, de la poalele înzăpezite ale Munților Atlas până în medina din Marrakech.

Echipele locale de club, precum Wydad AC din Casablanca, Raja CA și AS FAR din Rabat, au fani înfocați, cunoscuți pentru cântecele vibrante și coregrafiile colorate.

Fotojurnaliștii de la Associated Press au surprins în imagini bucuria și mândria marocanilor.

Marocanii sărbătoresc calificarea la Cupa Mondială pentru prima dată din 1998, în Rabat, Maroc, sâmbătă, 11 noiembrie 2017. Marocul și-a asigurat locul prin victoria împotriva Coastei de Fildeș, scor 2-0.

Fanii echipei FAR Rabat aprind rachete de semnalizare și scandează sloganuri în timpul unui meci împotriva rivalilor de la Raja Casablanca în liga marocană.

Luna plină deasupra suporterilor echipei Wydad Athletic Club, în timpul celei de-a doua manșe a finalei Ligii Campionilor CAF, împotriva egiptenilor de la Al Ahly Sporting Club. Wydad a învins-o pe Al Ahly cu 2-1 la general și a câștigat Liga Campionilor CAF.

Fanii echipei Raja AC aprind rachete de semnalizare în timpul unui meci împotriva FAR Rabat, în liga marocană, pe 12 februarie 2020.

Antrenorul Marocului, Walid Regragui, a devenit un erou național după parcursul impresionant al echipei la Cupa Mondială. Înainte de a prelua echipa națională, el a condus Wydad AC la victoria în Liga Campionilor din Africa, în acest an.

Victoria Marocului cu 1-0 în fața Portugaliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de sâmbătă a stârnit sărbători naționale, cu claxoane de mașini care au răsunat toată noaptea în Casablanca, iar locuitorii s-au înghesuit pe străzile capitalei, Rabat.

Marocul va înfrunta miercuri, în semifinale, campioana mondială în exercițiu, Franța.

Rezultatele Marocului la Cupa Mondială din Qatar

Grupe:

  • Maroc - Croația 0-0
  • Belgia - Maroc 0-2 (Sabiri '73, Aboukhlal '90 + 2)
  • Canada - Maroc 1-2 (Nayef Aguerd (autogol) '41 / Ziyech '4, En Nesyri '23)

Optimi:

  • Maroc - Spania 3-0 după loviturile de departajare (au marcat din penalty: Sabiri, Ziyech, Hakimi)

Sferturi:

  • Maroc - Portugalia 1-0 (En Nesyri '42)

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE