Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Astronomii au descoperit cel mai luminos obiect din Univers, cu ajutorul unui telescop de la Observatorul European de Sud.

Este vorba despre un quasar, adică un nucleu galactic activ. Acesta are în mijloc o gaură neagră enormă, care înghite echivalentul unui soare pe zi, spun oamenii de știință.

Strălucește de 500 de trilioane de ori mai puternic decât Soarele

Obiectul cosmic strălucește de 500 de trilioane de ori mai puternic decât soarele din galaxia noastră. Astronomii spun că acesta a fost văzut pentru prima dată în anii 1980. Însă a fost catalogat greșit drept stea și, prin urmare, se ascundea la vedere.

Tot ei susțin că trebuie să îl analizeze în detaliu, pentru a înțelege rata sa de creștere.

Cea mai strălucitoare exoplanetă, descoperită vara trecută

O lume arzătoare în care din nori metalici plouă cu titan şi care acţionează "ca o oglindă": cea mai strălucitoare planetă detectată vreodată în afara sistemului nostru solar şi-a dezvăluit chipul în faţa astronomilor, vara trecută.

Exoplaneta neobişnuită, situată la o distanţă de peste 260 de ani lumină de Pământ, reflectă 80% din lumina stelei gazdă, potrivit noilor observaţii realizate cu ajutorul telescopului spaţial european Cheops (CHacterising ExOPlanet Satellite).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE