Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Bombardamente puternice ale Rusiei, în apropiere de România. Armata rusă a lansat rachete asupra regiunii Cernăuți

Rusia a efectuat vineri bombardamente puternice la granița Ucrainei cu România. Militarii ruși au lansat mai multe rachete și drone kamikaze asupra obiectivelor de infrastructură energetică din regiunea Cernăuți, în apropierea frontierei cu țara noastră și Republica Moldova. În zonă sunt trei centrale hidroelectrice pe râul Nistru. Exploziile puternice au fost auzite în mai multe localități din Republica Moldova, a anunțat poliția.

Armata Moscovei a lansat aproape o sută de rachete și drone de atac. Au fost vizate zece regiuni din Ucraina, inclusiv Lvov, de la granița cu Polonia, și regiunea Cernăuți, care se învecinează cu județele Suceava și Botoșani din România.

Polonia a ridicat de la sol avioane de luptă pentru a-și proteja spațiul aerian. Autoritățile de la Kiev au anunțat că au fost avariate mai multe centrale termice, dar și hidrocentrale. Mii de oameni au rămas fără curent electric. Rachetele rusești au lovit și o un oraș din regiunea Donețk.

Maksim Kovalenko, polițist: ”A fost atacat cu rachete orașul Nikolaievka, regiunea Donețk. Cel puțin 40 de case au fost avariate. A fost lovit cartierul central al orașului. Sunt desfășurate lucrări de căutare-salvare. Din păcate, a fost găsit corpul unei femeie prins sub dărâmăturile casei”.

Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul. Într-un comunicat oficial se menționează că armata a folosit armament de înaltă precizie, inclusiv rachete hipersonice Kinjal, pentru a lovi infrastructura energetică și sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei. După bombardament, autoritățile de la Kiev au făcut apel ca partenerii occidentali să livreze Ucrainei noi sisteme de apărare aeriană pentru a face față atacurilor frecvente cu rachete.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE