Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ploșnițele invadează Bucureștiul. Oamenii se plâng că sunt nevoiți chiar să arunce mobilierul

Ploșnițele au devenit o problemă din ce în mai serioasă în București. Firmele de dezinsecție au chiar și cu 50% mai multe solicitări decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Oamenii se plâng că scapă foarte greu de invaziile din apartamente și sunt nevoiți chiar să arunce mobilierul.

Ploșnițele invadează Bucureștiul

La finalul săptămânii trecute, școlile din sectorul 5 au fost închise pentru dezinsecție după ce mai mulți copii au fost mușcați de insecte. Reprezentanții primăriei i-au acuzat atunci pe copii că au venit cu ploșnițele de acasă.

Victoria Pălărie are 79 de ani și locuiește într-o garsonieră din sectorul 3 al Capitalei. Acum un an s-a trezit plină de ciupituri de ploșnițe. Pentru a scăpa de insecte, femeia a fost nevoită să plece din casă.

Victoria Pălărie, locatar: "Aveam pe patul acela o saltea pe care circulau ca la defilare. A trebuit să chem o salvare pentru că eu nu pot să cobor scările. Am stat cam o lună plecată, apoi am chemat altă firmă, pentru că nu a fost eficientă. M-am întors și iar mă ciupeau."

După ce niciuna dintre firmele de dezinsecție la care a apelat nu a reușit să omoare ploșnițele, ginerele femeii a cumpărat propriul aparat și a început singur procesul de dezinsecție.

Locatar: "Ușor-ușor, cu abur, în fiecare zi, câte 2-3 ore pe zi, am încercat să scap de această infecție de abia dupa 9 luni. De acum o lună, suntem în siguranță, pot să spun că am scăpat și doamna și-a intrat în confortul dorit".

Locatar: "Aici este locul preferat în care depun ouăle. Acum nu găsim niciun fel de adult în această margine, dar nu putem să negăm faptul că ouăle ar exista."

Ploșnița este o insectă de culoare brun-roșcată, pe care o putem compara, ca dimensiune, cu o sămânță de măr. Înainte să se hrănească cu sângele uman, ploșnița poate fi chiar transparentă. Ploșnițele se pot ascunde în cele mai mici locuri din casă, de exemplu în plinte, în prize, în spatele tablourilor.

Ploșnițele sunt o problemă tot mai prezentă în casele oamenilor. Pe rețelele de socializare apar tot mai multe poze cu insecte, iar oamenii întreabă dacă există posibilitatea ca acestea să fie ploșnițe. Cei mai mulți, însă, preferă să posteze anonim.

Ploșnițele sunt o problemă la nivel european. Parisul a fost primul oraș în care situația ploșnițelor a scăpat de sub control anul trecut. Și Marea Britanie a fost invadată de aceste insecte, iar proprietarii locuințelor au apelat la câini special antrenați care să găsească ploșnițele și în cele mai ascunse locuri. Experții susțin că ploșnițele au început să se înmulțească necontrolat, pentru că au dezvoltat rezistență la insecticide.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE