Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Parisul, invadat de ploșnițe în transportul în comun. Autoritățile dau vina pe milioanele de oameni care vin săptămânal în capitală

Franța este îngrozită de invazia de ploșnițe care cuprinde tot mai multe orașe și transportul în comun din acestea. Căutând măsuri de combatere, guvernul a convocat o întâlnire, săptămâna aceasta, cu operatorii din transport.

Una dintre cele mai complicate situații este chiar în capitala Paris. Autorităţi locale şi sindicate cer liderilor politici să acționeze după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini și filmări în care se văd ploşniţe în transportul public, dar şi în alte locuri, de exemplu cinematografe.

Cauzele acestei invazii

Ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, a declarat că va convoca o reuniune în această săptămână pentru a "întreprinde acțiuni suplimentare" pentru a "liniști și proteja" populația în fața creșterii numărului de insecte hematofage, potrivit CNN.

În urmă cu trei ani, guvernul francez a lansat o campanie împotriva ploşniţelor, deschizând un site şi o linie telefonică de informare, în timp ce numărul acestor insecte creştea.

Experții în sănătate publică susțin că o cauză a acestei adevărate invazii o reprezintă numărul mare de turiști și călători în Franța. Aceștia, spun ei, se cazează pentru perioade scurte şi aduc ploşniţe în valize şi bagaje. "Sunt 3,6 milioane de persoane care vin în Paris în fiecare zi, iar ploșnițele nu se opresc la periferia orașului," a declarat viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire.

Johanna Fite, de la departamentul de evaluare a riscurilor din cadrul Anses, a declarat pentru CNN că există o "escaladare" a numărului de insecte, deoarece acestea sunt din ce în ce mai rezistente la insecticide. "Observăm din ce în ce mai multe populații de ploșnițe care sunt rezistente, așa că nu există un tratament miraculos pentru a scăpa de ele", a spus Fite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE