Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țările se tem de invazia de ploşniţe la Paris. Italia, Belgia și Germania sunt în alertă, iar Algeria a luat măsuri preventive

Mai multe țări se tem că ploșnițele de pat care le dau mari bătăi de cap francezilor ar putea ajunge și la ele. Italia, Belgia și Germania sunt în alertă, iar Algeria a luat deja măsuri preventive.

Britanicii, în schimb, spun că deja insectele au trecut Canalul Mânecii, cu mașinile care fac legătura cu Franța.

Acum un an, apartamentul lui Harry Robertson a fost infestat cu ploșnițe de pat. Tânărul spune că este traumatizat și în ziua de astăzi.

”Când împarți cu alții un apartament în Londra, dormitorul este adesea mica ta oază de calm. Și apoi devine un loc care te sperie, în esență. Pentru că te duci în dormitor, te urci în pat și apoi începi să te scarpini. Îți arunci lenjeria de pat și, când te uiți, vezi mici pete de sânge. Și când adormi, în cele din urmă, prinzi 2-3 ore de somn și te trezești a doua zi dimineața plin de mușcături.”, a declarat Harry Robertson, victimă a infestării cu pleoșnițe.

Cât de periculoase sun ploșnițele

Aceste insecte minuscule trăiesc în țesături. Se hrănesc cu sângele oamenilor care dorm, iar asta devine atât de supărător că duce la insomnii.

Ploșnițele se înmulțesc repede și sunt foarte greu de eliminat, așa că problemele devin din ce în ce mai mari.

În timp ce Franța se confruntă cu o invazie de ploșnițe, în special în trenuri, conducerea Eurostar susține că face tot posibilul pentru a ține situația sub control.

Eurostar spune că ia măsuri rapide pentru a împiedica ploșnițele din Paris să ajungă aici cu trenul. Știrile tulburătoare au dat alarma, ceea ce a determinat Eurostar să intensifice eforturile de curățare în trenurile sale.

Pasagerii se pot aștepta acum să asiste la ”tratamente preventive”, care pot asigura o călătorie fără ploșnițe, inclusiv apă caldă folosită pentru curățarea tapițeriei și opțiunea de dezinfectare suplimentară, la cerere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE